06-09-07

Eerste schooldag (6-09-07)

Weer een mijlpaal genomen deze week. Maandagochtend was het zover : samen met de eerste schooldag van enkele miljoenen leerlingen ging ik voor het eerst terug werken. 

 

Helemaal als vanouds liep de wekker om 7uur af om 20 minuten later in mijn auto te zitten. Al mijn ochtendrituelen, met uitzondering van wassen en aankleden, vinden daar achter het stuur in de file plaats : wakker worden, opmaken, ontbijten. Op dat vlak is er alvast niks veranderd met vroeger. Zo-lang-mogelijk-in-dat-zalige-bed-blijven-liggen is nog steeds de eerste wedstrijd van de dag.

En ’t was meteen een maandagmorgen om ‘u’ tegen te zeggen : véééél volk op de baan (waar moeten die allemaal naar toe en gaan die nu allemaal te laat komen?) én regen. Met mijn bokes op mijn schoot keek ik rond mij naar die mallemolen, die wirwar van gehaaste, slaapdronken bestuurders en realiseerde me verheugd dat ik er officieel terug deel van uitmaakte, van de ‘Werkende Mensch’. Moet u ook eens doen : met ‘nieuwe ogen’ naar dat dagelijks weerkerend fenomeen genaamd ‘ochtendspits’ kijken. Knettergek! ‘Dag gekken allemaal bijeen, hier ben ik weer om me mee in de gekte te gooien’ dacht ik. 

 

Of het niet raar deed, na al die tijd terug aan ’t werk?Eigenlijk niet. Het was allemaal zo verrassend vertrouwd en bekend, dat het leek alsof ik sinds april vorig jaar gewoon één hele lange nachtmerrie gehad heb, waarna ik ’s anderendaags terug naar het werk reed. Tijd is relatief. Het was een lange en zware nacht voor mij, en ik ben er een beetje gehavend uitgekomen, maar we nemen de draad gewoon weer op.

Is er wat gebeurd, dan? De tijd was rijp en zo is het goed.

Een nieuwe start.  

23:55 Gepost door Cancer Chick in Web | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |