29-05-09

Roparun feestelijke doortocht door Antwerpen

’s Werelds grootste estafetteloop tegen kanker houdt halt in Antwerpen

 

 

Roparun – ’s werelds grootste estafetteloop tegen kanker – houdt in de nacht van 31 mei op 1 juni (in de vroege uurtjes van Pinkstermaandag dus) halt in Antwerpen. Met als thema ‘Antwerpen geeft Roparun een handje’ staan tal van festiviteiten gepland om van de doortocht een nog groter succes dan vorig jaar te maken. Hebben, naast de Stad Antwerpen, hun steun al toegezegd: comedians als Bart Cannaerts en Xander De Rijcke, bands als My Hot Pony en Casablance Carambol Company en Jokke Schreurs.

 

 

 

De route door Antwerpen

 

De 275 ploegen van de Roparun passeren tussen 03 uur en 09 uur door de straten van Antwerpen. Via de voetgangerstunnel (Sint-Annatunnel) komen we de stad binnen en via het Sint-Jansplein en de Hoogstraat gaat het richting Grote Markt, waar een vuurdecoratie wordt aangestoken bij binnenkomst van de Belgische ploegen en tentjes zijn opgetrokken voor de festiviteiten. Vanaf 03u is iedereen er welkom om de lopers, die dan al een stevige 350 km in de benen hebben, aan te moedigen. Ook in de cafés op en rond de Grote Markt zal er iets meer lawaai zijn dan op een doorsnee zondagnacht. De deelnemende Vlaamse ploegen stelden een leuk en gevarieerd programma samen om de aanwezigen te entertainen tot de doortocht van de ploegen. 

 

Roparunradio.be

 

Volg de Roparun op de voet. Tijdens de doortocht in Vlaanderen zendt Roparunradio een aangepast radioprogramma uit met achtergrondinformatie en interviews met deelnemers en begeleiders. De presentatie gebeurt onder meer door Kathy Lindekens.

Roparunradio is tijdens de nacht van zondag 31/5 op maandag 1/6 tussen middernacht en zes uur ’s morgens te beluisteren via Radio Minerva in Antwerpen (98.0FM) en via drie zenders van het radionetwerk Club FM (Berlare/Dendermonde 107.4FM, Hamme 105.2FM en Zele/Lokeren 107.0FM). Luisteren kan ook via internet op Roparunradio.be en Roparunradio.nl

De route en positie van de verschillende ploegen  kan op internet gevolgd worden via www.roparunlive.nl. Handig voor het berekenen van de exacte doorlooptijden van de ploegen!

‘Antwerpen geeft Roparun een handje’ - Wat staat op het programma?

 

 

18u DEN ENGEL: ambiance dansavond met de bekende Antwerpse “dj Dis”

 

20u KIDS RYTHM'N BLUES

"SUM.of.a.KIND"

"FAT GIRL Running"  

"MY HOT PONY"

"STEAMY GREASE" 

"CASABLANCA CARAMBOL COMPANY 

 

21u DEN BENGEL

"JAY THOMPSON" 

"7 ate 9"

“JOKKE SCHREURS”

"MYSTERY GUEST"

"YUNE"

"THE CLEMENT BROTHERS"

 

22u 'T ULTIMATUM

DJ D-Maxx & DJ Stephen Sammos

 

 

23u BUSTER

 

Bart Cannaerts, Steven Goegebeur, Veerle Malschaert, Jeroen Leenders, Patrick Van den Kieboom, Bert Gabriels, Arbi El Ayachi, Xander De Rijcke. MC is Bram Vanden Broecke

 

 

Over Roparun

 

Roparun is de grootste estafetteloop van Europa. Deze 530 km lange tocht tussen Parijs en Rotterdam heeft als doel geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Op 17 jaar tijd bracht de Roparun al 30 miljoen euro (!) op voor dit goede doel. Het motto? "Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven". Dit jaar doen 275 ploegen mee. Van oorsprong een Nederlands initiatief, krijgt het evenement steeds meer bijval in ons land. Vorig jaar sponsorde SD Worx het Vlaamse Lotgenoten-team deel met uitsluitend uit ex-kankerpatienten, waaronder Phara de Aguirre. Dit jaar zal SD Worx ook een eigen ploeg ‘vrienden van de lotgenoten’ aan de start brengen op zaterdag 30 mei in Parijs.

 

Kom zondagavond/nacht 31 mei - 1 juni naar de Grote Markt in Antwerpen en beleef het mee! 

16:29 Gepost door Cancer Chick | Permalink | Commentaren (2) | Tags: roparun |  Facebook |

Commentaren

*** Prachtig initiatief maar spijtig dat ik er niet kan bijzijn...

Heel fijne maandag
Groetjes

Gepost door: Illness | 01-06-09

j'apprecie votre site internet et je me permet de mettre un lien vers le mien . n hesitez pas a visiter !

Gepost door: plombier paris | 21-02-15

De commentaren zijn gesloten.