04-02-09

Bike for Life

Bericht van Kevin, Gwen en Oliver :

 

Nieuwsbrief  # 27 januari 2009

Fietsactie ten voordele van Kom op tegen Kanker

Bike for life / Mont Ventoux6

Fietsen voor ‘kom op tegen kanker’. Dat in nagedachtenis van de mensen die het geluk niet hebben om deze ziekte te overwinnen. Om mensen die hervallen te steunen in hun strijd. Om het taboe te doorbreken. Om jonge vrouwen erop attent te maken dat ze alert moeten zijn, ook al kwamen ze nooit eerder in aanraking met kanker.

Om aan te kaarten dat een borstreconstructie een recht zou moeten zijn voor elke vrouw die dat wenst, en geen peperdure operatie die slechts door weinig verzekeringen gedekt wordt.

Om iedereen die met ons mee wil fietsen de kans te geven mee te gaan, hebben we de eerste formule aangepast.

Tijdens het verlengde weekend van Hemelvaart trekken we naar de Mont Ventoux. Op 23 mei 2009 beklimmen we ‘de kale berg’ in een veelvoud van 6: ofwel x 6 individueel ofwel x 6 in groep (estafette).

Waarom x 6? Na de diagnose bleek algauw dat ik x 6 chemo en een reeks bestralingen zou nodig hebben om de overlevingskansen te optimaliseren. Behandelingen die het uiterste van mijn lichaam, onze geest en gezin

zouden eisen. Het is altijd makkelijker om het kwaad te visualiseren. Daarom zagen we deze zware tijd als een bootreis waarbij ik de kapitein was van het ‘moederschip’. Elke chemo (die aangeduid wordt met de naam ‘FEC’)

zag ik dan als een orkaan en aangezien die vernietigers altijd een naam krijgen, kwamen de beelden terug voor mijn ogen die op ieders netvlies gebrand zijn denk ik: de schade die de orkaan ‘Katrina’ teweegbracht in New Orleans. De combinatie van ‘FEC’ en ‘Katrina’ leidde tot de geboorte van mijn persoonlijke orkaan, de ‘Fectrina’.

Maar bij ons braken de dammen niet want al mijn dierbaren klommen mee aan boord om tijdens de 6 confrontaties met de orkaan ‘Fectrina’ het roer over te nemen. Luctor et emergo. Ik worstel en kom terug boven. De hechte band die tijdens zo’n levensreis gevormd wordt, is onbeschrijfelijk. Samen sterk.

Nu de storm geluwd lijkt te zijn, willen we, en in het bijzonder mijn man, een fysieke uitdaging aangaan om te tonen dat kanker overwonnen kan worden. Waarom deze uitdaging? De Mont Ventoux is geen berg die je zomaar

eventjes overwint. De strijd tegen kanker ook niet. Het vergt een gigantisch doorzettingsvermogen, gebetenheid, geluk en aanmoediging om beide tot een goed einde te brengen. Al sinds mijn studieperiode hanteerde ik de leuze ‘go hard or go home’, me aangereikt door mijn jongere broer, en tijdens moeilijke tijden blijf ik me eraan vasthouden. Nu willen we onze tanden zetten in deze mythische berg. De Ventoux krijg je niet cadeau: je moet hem telkens veroveren.

 

Praktisch/

Wanneer?

Tijdens het verlengd Hemelvaartweekend (20-24/05/09) vertoeven we aan de voet van het tot de verbeelding sprekende natuurfenomeen de Ventoux.

Op vrijdag 22 mei beklimmen we de Ventoux. Op 21 en 23 mei kan je de prachtige streek rond de Ventoux uiteraard uitgebreid verkennen per fiets.

 

Sportieve prestatie?

In groep

Elke deelnemer krijgt een fietstruitje en een zomerbroek met daarop het logo van de actie en de sponsors. Je staat garant voor een minimale sponsorbijdrage van 200 euro per beklimming. Je laat je 10 cent sponsoren per hoogtemeter die je aflegt, of 1 euro per 10 meter dus. Gezien de Mont Ventoux 1912 hoogtemeters telt, kom je op een bedrag van 191.2 euro, afgerond naar 200 euro.

Individueel: la bicinglette!!!

Je kan ook individueel zes beklimmingen en zes afdalingen op 22 mei afleggen, twee keer vanuit Bédoin, twee keer vanuit Malaucène en twee keer vanuit Sault. Goed voor 272 km of 8886 m hoogte-verschil. Als je deze uitdaging aangaat en uitrijdt, dan schrijf je je naam in de geschiedenisboeken van ‘Le Club des Cinglés du Mont Ventoux’. Wanneer je deze uitdaging aangaat, sta je garant voor een minimale sponsorbijdrage van 900 euro.

 

Wil je mee?

Reageer dan zo snel mogelijk zodat er kan worden afgesproken voor logies en transport.

Vrouwen en kinderen zijn natuurlijk ook welkom om mee te fietsen, maar ook om aan te moedigen, te masseren, drank aan te reiken, …

Website?

In afwachting van onze eigen website houden we de geïnteresseerden/deelnemers/familie/vrienden… verder op de hoogte via onze nieuwsbrieven waarin we alle praktische zaken verder uit de doeken doen. Je kan alles voorlopig ook nalezen op onze blog: http://bikeforlife.bloggen.be

Helpen?

Kan je niet mee maar wil je toch een handje toesteken met het verkopen van gadgets ten voordele van de actie, het verdelen van affiches, het aanspreken van sponsors, het aanbrengen van ideeën, neem dan zeker ook contact met ons op! Alle hulp is welkom!

Sponsors?

Individuelen

Met deze geweldige sportieve uitdaging willen we een significante bijdrage leveren aan ‘kom op tegen kanker’.

We hebben uw steun hard nodig! Elk bedrag is natuurlijk van harte welkom!

Je kan individueel steeds een renner sponsoren door in te schrijven op zijn/haar lijst maar je kan ook rechtstreeks op een rekeningnummer geld overschrijven. Giften vanaf 30 euro krijgen een fiscaal attest.

Bedrijven

Bedrijven, we hebben uw steun hard nodig!

Giften in natura en geld kunnen we beiden gebruiken! De mogelijkheid bestaat om vanaf een bepaald bedrag uw logo op onze website en op de fietskledij van de renners te vermelden. U kunt ons steeds een mailtje sturen of contact met ons opnemen op 059/439532.

Laat de beentjes spreken en bike for life !

Sportieve groeten

Kevin, Gwen en Oliver

11:24 Gepost door Cancer Chick | Permalink | Commentaren (2) | Tags: bike for life, kom op tegen kanker |  Facebook |

Commentaren

goed om weten maar helaas nog niet voor mij :-)
Ik supporter op afstand !
Groetjesssssssss

Gepost door: Lucretia | 08-02-09

Hoi Kristien, laat je even weten hoe het met je gaat? :-)
Groetjes maar weer..

Gepost door: Lucretia herself | 12-02-09

De commentaren zijn gesloten.