10-10-08

Reuze Think Pink strik

TELEX : Mannen zijn ook welkom om mee te helpen aan de strik en de kinderen kunnen zich intussen uitleven in het recreatiedomein.  Voor alle aanwezigheden boven de 500 schenkt Samsung €5 extra aan Think Pink!

Dé ideale uitstap voor de hele familie dus...


De oproep van mijn vorige postje was inderdaad blijkbaar erg delicaat... Het is nog nooit zo stil geweest op de blog. En toch... zo'n documentaire kan, op voorwaarde dat hij met veel respect en sereen gemaakt wordt, heel waardevol zijn. Maar ik kan me voorstellen dat het alles behalve evident is er aan mee te werken... 

Als ik er zo over nadenk, denk ik wel dat ik het zou doen als ik in aanmerking zou komen, en wel om twee redenen : om op de valreep nog iets nuttig te doen in de hoop dat anderen er kracht uit halen én om een testament achter te laten voor de geliefden.

Maar ik heb makkelijk praten hé, want ik kom niet in aanmerking. En daar ben ik uiteraard heel blij om.

 

Van de regen in de drop, terug naar iets veel luchtigers, de overgang wringt mij behoorlijk maar de tijd dringt dus vooruit dan maar :

 

Op 1 NOVEMBER om 11u wordt in het Provinciedomein Huizingen (Torleylaan 100, 1650 Beersel) een reuzegrote menselijke Think-Pink-strik gemaakt.

500 vrouwen zullen met open roze paraplu in de vorm van de gekende strik gaan staan, waarna een luchtfoto gemaakt wordt.

 

Help mee in de strijd tegen borstkanker en vorm samen met 499 anderen de grootste Think-Pink-strik van het land.

 

Deelname is gratis en je ontvangt ook nog eens een unieke Think-Pink-paraplu (aangeboden door Samsung) en een hapje en een drankje.

 

Inschrijven vóór 25 oktober op info@think-pink.be.

  

 

17:45 Gepost door Cancer Chick | Permalink | Commentaren (12) | Tags: think pink, think-pink |  Facebook |

07-10-08

Oproep : wie levert inspiratie?

Manno Lanssens is regisseur en documentairemaker en zou in het kader van de research voor een nieuwe documentaire graag een aantal mensen ontmoeten die geconfronteerd worden met een ongeneeslijke ziekte, dit met het oog op een verkennend, informatief gesprek.

Het gaat concreet over patiënten bij wie een behandeling niet meer aanslaat of die al meerdere behandelingen hebben ondergaan en zijn hervallen, maar die daarom niet onmiddellijk palliatief zijn. Het kan zijn dat hun toestand verergert, in dat geval kan dat leiden tot een overlijden, maar het zou ook kunnen dat hun toestand stabiliseert.

Bedoeling van de verkennende gesprekken is zich trachten in te leven in wat dergelijke mensen doormaken, hoe zij en hun omgeving omgaan met zo’n extreme situatie en welke beslissingen zij nemen. Welke goede momenten ze nog beleven, zonder de moeilijke te verbloemen.

Manno hoopt via de gesprekken de nodige input te krijgen om naderhand de documentaire te verzekeren van een warme sfeer, met veel respect en waardigheid.

Deze zoektocht kadert in het documentaireproject SLOT van Serendipity films dat wordt gesteund door het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF). Het project bevindt zich nog in het voorbereidende stadium en er is een uitzending gepland op Canvas (Lichtpunt).

Interesse om de documentairemakers te inspireren of op het goede spoor te zetten vanuit jouw persoonlijke ervaring?

Neem contact op met :

Manno Lanssens                            

Regisseur                                         

manno.lanssens@mac.com        

 

 www.serendipityfilms.be

+32.475.215.303

 

20:44 Gepost door Cancer Chick | Permalink | Commentaren (4) | Tags: slot, canvas |  Facebook |

01-10-08

Pink Ribbon

Dames en Heren,

 

Hij is er, de nieuwe Pink Ribbon, en hij mag er wezen.

Was vorig jaar de algemene kritiek dat er al teveel een zweem van roze frutseltjes rond het glossy hing, dan is die kritiek alvast niet in dovemansoren gevallen. De minder rozige verhalen worden niet geschuwd. Ons aller Elly heeft trouwens ook een plaats gekregen met haar verhaal.

Onze Tettenclub komt ook nog eens aan het woord.

 

't Blijft natuurlijk een blinkend boekske dat zoveel mogelijk moet VERKOPEN, dus 't ziet er nog steeds wat gehiped uit, maar dat moet dan maar. De bluts met de buil, nietwaar.

 

Wat belangrijker is : de 4€ die het magazine kost gaan integraal naar de strijd tegen borstkanker.

 

KOPEN dus!!!!

 

 

 

15:20 Gepost door Cancer Chick | Permalink | Commentaren (12) | Tags: pink ribbon |  Facebook |