07-10-08

Oproep : wie levert inspiratie?

Manno Lanssens is regisseur en documentairemaker en zou in het kader van de research voor een nieuwe documentaire graag een aantal mensen ontmoeten die geconfronteerd worden met een ongeneeslijke ziekte, dit met het oog op een verkennend, informatief gesprek.

Het gaat concreet over patiënten bij wie een behandeling niet meer aanslaat of die al meerdere behandelingen hebben ondergaan en zijn hervallen, maar die daarom niet onmiddellijk palliatief zijn. Het kan zijn dat hun toestand verergert, in dat geval kan dat leiden tot een overlijden, maar het zou ook kunnen dat hun toestand stabiliseert.

Bedoeling van de verkennende gesprekken is zich trachten in te leven in wat dergelijke mensen doormaken, hoe zij en hun omgeving omgaan met zo’n extreme situatie en welke beslissingen zij nemen. Welke goede momenten ze nog beleven, zonder de moeilijke te verbloemen.

Manno hoopt via de gesprekken de nodige input te krijgen om naderhand de documentaire te verzekeren van een warme sfeer, met veel respect en waardigheid.

Deze zoektocht kadert in het documentaireproject SLOT van Serendipity films dat wordt gesteund door het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF). Het project bevindt zich nog in het voorbereidende stadium en er is een uitzending gepland op Canvas (Lichtpunt).

Interesse om de documentairemakers te inspireren of op het goede spoor te zetten vanuit jouw persoonlijke ervaring?

Neem contact op met :

Manno Lanssens                            

Regisseur                                         

manno.lanssens@mac.com        

 

 www.serendipityfilms.be

+32.475.215.303

 

20:44 Gepost door Cancer Chick | Permalink | Commentaren (4) | Tags: slot, canvas |  Facebook |

Commentaren

oei oei oei das delicaat... mag ik zeggen dat ik blij ben dat ik niet kán participeren???

Gepost door: Talleke | 10-10-08

Delicaat, zo zie ik het niet. Ja, ik kom in aanmerking, maar zou het nooit doen. Dat daar een reportage over wordt gemaakt kan inderdaad gezien worden als een soort testament, een mooie video om afscheid te nemen. Wat je wel totaal niet onder controle hebt is wanneer die programma's worden uitgezonden. Dat kan voor de familie en vrienden op een heel slecht moment vallen, op een moment dat ze er eens niet willen aan denken. Want dat hoort zeker ook bij het rouwproces. Wat als het binnen een aantal jaar nog eens wordt uitgezonden, het kan de wonden allemaal weer openhalen. Ik kan nog altijd een homevideo maken natuurlijk ... ;-)

Gepost door: Elise | 15-10-08

Deliaat Ja zo zie ik het ook.

Gepost door: Ma Elly | 17-10-08

Dag Wat Elise schrijft ,zo voel ik het ook,en ik meen (voel) het zo, en niet denk het zo.
Groetjes aan Kristien.

Gepost door: Ma Elly | 22-10-08

De commentaren zijn gesloten.