30-05-08

Roparun 2009

Ja, we zoeken nieuwe teams én teamleden voor de editie van 2009.

Ben je lotgenoot en wil je graag wat aan je fysieke conditie doen? Of lukt dat om één of andere reden niet en wil je toch graag meedoen als chauffeur, bijrijder, kinesist, fotograaf of hulp in de catering? Aarzel niet en contacteer ons NU al!

 

Ben je geen lotgenoot maar supporter/sponsor en wil je samen met je sportclub of bedrijf een eigen team samenstellen om de ideale teambuilding te beleven mei volgend jaar? Bel of mail ons!

 

Ik ga niemand proberen te overtuigen. Ik laat de beelden voor zich spreken.

 

In Knack Weekend van 11 juni verschijnt het verhaal van Phara en mezelf. Lees onze avonturen en laat je bekoren door deze intense ervaring.

 

Of bekijk onderstaand filmpje en laat je meeslepen in de sfeer...

 

video

20:08 Gepost door Cancer Chick | Permalink | Commentaren (4) | Tags: roparun |  Facebook |

23-05-08

Getuigenis

(bericht verwijderd op vraag van een lezer)

12:17 Gepost door Cancer Chick | Permalink | Commentaren (12) | Tags: borstkanker |  Facebook |

16-05-08

Foto's Roparun

 

IMG_3579

Aftellen tot de start in Parijs

IMG_3585

Nog even wat rekken voor het vertrek. Winy, Dirk, Phara en Julia op de achtergrond.

 IMG_3599

Eerste wissel tussen teams in Frankrijk, zaterdagavond 20u. Hugo wijst de weg naar de camper. Annelies, Phara en ik zijn aan onze eerste rustpauze toe.

IMG_3620

 

Phara heeft 300 km op de fiets in de benen.

 

IMG_3646

Aankomst op de Coolsingel in Rotterdam : missie volbracht!

19:57 Gepost door Cancer Chick in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) | Tags: roparun |  Facebook |

13-05-08

We did it!

We hebben het gehaald! Zaterdag om 13u59 zijn we in Parijs vertrokken en maandag om 16u09 zijn we toegekomen in Rotterdam, compleet uitgeput, maar o zo voldaan.

De eerste 36 uur gingen verbazend vlot, de laatste 12 uur waren loodzwaar. Ik heb even zitten rekenen, en ik kan het bijna niet geloven : ik heb op 50 uur tijd

- 70 km gelopen

- 60 km gefietst

- 3 uur geslapen

Dat betekent dat we samen 532 km gelopen en gefietst hebben, met een fantastische ploeg. Dit was een schoolvoorbeeld van hoe door krachtig teamwerk een groep zichzelf kan doen overtreffen! Alleen met vereende krachten zijn we hier in geslaagd : de fietsers, de chauffeurs, de kinesisten, de catering... samen hebben ze ervoor gezorgd dat wij lopers alleen maar moesten lopen. Ze hebben voor ons gedacht, alle problemen voor ons opgelost, ons gevoed, gelaafd, gepamperd en gekoesterd. Zonder hen en zonder de supporters was dit nooit gelukt. Een dikke merci alvast aan iedereen.

Onwezenlijk... ik kan het niet vatten. En alsof dat nog niet straf genoeg is : ik heb vandaag zelfs nergens pijn. Ik ben alleen moe.

Het was een onvergetelijke ervaring. Uitgebreider verslag volgt. Nu nog even nagenieten.

Of zoals Chris, één van onze teamleden het zegt :

PIJN IS TIJDELIJK, OPGEVEN IS VOOR ALTIJD

Knoop het in jullie oren, lieve lotgenoten. Deze was voor ons allemaal.

(Phara op de fiets, Annelies loopt, ik los af, Jos staat al klaar om Annelies op haar wenken te bedienen met een massage of wat extra caloriekes)

16:52 Gepost door Cancer Chick | Permalink | Commentaren (16) | Tags: roparun |  Facebook |

08-05-08

Weekend van de waarheid

Het is een hele tijd geleden dat ik nog een berichtje op de blog zette. Ik heb niet stilgezeten : het werk en de voorbereidingen voor de Roparun hielden mij danig aan de waggel, en veel tijd bleef er niet over, tenzij voor de - nog steeds - verplichte rustsessies zo nu en dan. Dit weekend gaat onze fameuze Roparun door... ik ben wel heel benieuwd hoe we het ervan af gaan brengen.

 

Hier het persbericht :

 

Datum: 6 mei 2008

 

Lotgenoten Vlaanderen is een team (ex)-kankerpatienten dat is opgericht in 2007.  Voor 2008 heeft het team zich een speciaal doel gesteld: deelnemen aan de 17e editie van de Roparun . Door het leveren van deze sportieve topprestatie willen zij aantonen dat het leven niet hoeft op te houden na de constatering van kanker.

 

 

ROPARUN : Team Lotgenoten Vlaanderen vertrekt zaterdag uit Parijs

 

Na zich de afgelopen maanden goed te hebben voorbereid gaan Lotgenoten Vlaanderen het komende Pinksterweekeinde meedoen aan de Roparun, een 530 kilometer lange estafetteloop van Parijs naar Rotterdam ten voordele van Kom op tegen Kanker.

 

Het team bestaat uit 23 (ex)-kankerpatienten afkomstig uit heel België. Zij hebben ondervonden dat sport en een goede conditie helpen om een ernstige ziekte als kanker hanteerbaar te maken. Het geeft weerstand, afleiding en energie, zaken die van levensbelang zijn om ‘het gevecht’ tegen kanker aan te gaan. Phara de Aguirre maakt deel uit van het team als begeleidende fietser en Kristien Van den Bon (auteur ‘Borstkanker en Boezemblues’) is één van de lopers.

 

Komend weekeinde gaat het team laten zien dat topprestaties door (ex)kankerpatiënten nog steeds mogelijk zijn.

Zaterdag 10 mei start dit team om 13.59 uur  in “LA COURNEUVE/Boulodrome” DUGNY (Parijs) en ze hopen maandag 12 mei om 14.45 uur de finishlijn op de Coolsingel in ROTTERDAM te passeren.

Onderweg worden alle Roparunteams op verschillende plaatsen feestelijk onthaald. Voor team Lotgenoten Vlaanderen zal vooral in Zele, waar ze Zondag 11 mei rond 22.00 uur worden verwacht, en Antwerpen bij de St. Annatunnel, waar ze Maandag 12 mei rond 01.50 uur aankomen, een feestelijke passage worden voorbereid.

 

In Zele zullen de Vlaamse minister-president Kris Peeters, adjunct-bondscoach Frank Vercauteren en Unizo-topman Karel Van Eetveldt een stukje meelopen of fietsen om hun steun en sympathie te betuigen.

Maar kroon op het werk zal de finish in Rotterdam zijn, waar het hele team maandagnamiddag de eindmeet hoopt bereiken.

 

Zo willen de Lotgenoten niet alleen zoveel mogelijk geld bijeen te lopen voor Kom op tegen Kanker, maar ook en vooral alle kankerpatienten hoop geven dat er nog leven kan zijn na kanker.

 

Voor de redactie:

Meer informatie kunt u krijgen bij Winy Knippen, telefoon 03-3142594 of GSM 0487-493876

Email: b.knippen@telenet.be

 

 
Je kan onze voortgang (of ondergang...) live volgen via Google Earth op RoparunTV : www.roparun.nl.
Onze ploeg is 'Lotgenoten Vlaanderen', nummer 239, start uit Parijs zaterdag om 13u59.
Uiteraard zijn supporters langs het parcours meer dan welkom. Als u nog niets gepland hebt voor zondagavond : in Zele belooft het een geweldig feestje te worden. Allen daarheen!
 
Duimen!
Zij die weigeren te sterven, groeten u.

23:34 Gepost door Cancer Chick | Permalink | Commentaren (8) | Tags: roparun |  Facebook |