08-05-08

Weekend van de waarheid

Het is een hele tijd geleden dat ik nog een berichtje op de blog zette. Ik heb niet stilgezeten : het werk en de voorbereidingen voor de Roparun hielden mij danig aan de waggel, en veel tijd bleef er niet over, tenzij voor de - nog steeds - verplichte rustsessies zo nu en dan. Dit weekend gaat onze fameuze Roparun door... ik ben wel heel benieuwd hoe we het ervan af gaan brengen.

 

Hier het persbericht :

 

Datum: 6 mei 2008

 

Lotgenoten Vlaanderen is een team (ex)-kankerpatienten dat is opgericht in 2007.  Voor 2008 heeft het team zich een speciaal doel gesteld: deelnemen aan de 17e editie van de Roparun . Door het leveren van deze sportieve topprestatie willen zij aantonen dat het leven niet hoeft op te houden na de constatering van kanker.

 

 

ROPARUN : Team Lotgenoten Vlaanderen vertrekt zaterdag uit Parijs

 

Na zich de afgelopen maanden goed te hebben voorbereid gaan Lotgenoten Vlaanderen het komende Pinksterweekeinde meedoen aan de Roparun, een 530 kilometer lange estafetteloop van Parijs naar Rotterdam ten voordele van Kom op tegen Kanker.

 

Het team bestaat uit 23 (ex)-kankerpatienten afkomstig uit heel België. Zij hebben ondervonden dat sport en een goede conditie helpen om een ernstige ziekte als kanker hanteerbaar te maken. Het geeft weerstand, afleiding en energie, zaken die van levensbelang zijn om ‘het gevecht’ tegen kanker aan te gaan. Phara de Aguirre maakt deel uit van het team als begeleidende fietser en Kristien Van den Bon (auteur ‘Borstkanker en Boezemblues’) is één van de lopers.

 

Komend weekeinde gaat het team laten zien dat topprestaties door (ex)kankerpatiënten nog steeds mogelijk zijn.

Zaterdag 10 mei start dit team om 13.59 uur  in “LA COURNEUVE/Boulodrome” DUGNY (Parijs) en ze hopen maandag 12 mei om 14.45 uur de finishlijn op de Coolsingel in ROTTERDAM te passeren.

Onderweg worden alle Roparunteams op verschillende plaatsen feestelijk onthaald. Voor team Lotgenoten Vlaanderen zal vooral in Zele, waar ze Zondag 11 mei rond 22.00 uur worden verwacht, en Antwerpen bij de St. Annatunnel, waar ze Maandag 12 mei rond 01.50 uur aankomen, een feestelijke passage worden voorbereid.

 

In Zele zullen de Vlaamse minister-president Kris Peeters, adjunct-bondscoach Frank Vercauteren en Unizo-topman Karel Van Eetveldt een stukje meelopen of fietsen om hun steun en sympathie te betuigen.

Maar kroon op het werk zal de finish in Rotterdam zijn, waar het hele team maandagnamiddag de eindmeet hoopt bereiken.

 

Zo willen de Lotgenoten niet alleen zoveel mogelijk geld bijeen te lopen voor Kom op tegen Kanker, maar ook en vooral alle kankerpatienten hoop geven dat er nog leven kan zijn na kanker.

 

Voor de redactie:

Meer informatie kunt u krijgen bij Winy Knippen, telefoon 03-3142594 of GSM 0487-493876

Email: b.knippen@telenet.be

 

 
Je kan onze voortgang (of ondergang...) live volgen via Google Earth op RoparunTV : www.roparun.nl.
Onze ploeg is 'Lotgenoten Vlaanderen', nummer 239, start uit Parijs zaterdag om 13u59.
Uiteraard zijn supporters langs het parcours meer dan welkom. Als u nog niets gepland hebt voor zondagavond : in Zele belooft het een geweldig feestje te worden. Allen daarheen!
 
Duimen!
Zij die weigeren te sterven, groeten u.

23:34 Gepost door Cancer Chick | Permalink | Commentaren (8) | Tags: roparun |  Facebook |

Commentaren

Veel succes Kristien en Phara en alle andere Belgskes!

Gepost door: Elly | 09-05-08

Hup, hup, hup Doe het goed!

Gepost door: Herman | 09-05-08

Aanwezig zijn zal niet lukken, maar heel hard duimen en in gedachten aanmoedigen zeker en vast.
Veel succes aan heel de ploeg.

Ann

Gepost door: Ann D. | 09-05-08

Het is zover Dat alles volgens plan mag verlopen,wij kunnen niet komen supporteren,wegens feestje inde familie,maar wij wensen jullie moedige Belgen alle succes toe!!

Gepost door: Ma Elly | 10-05-08

Felicitaties Proficiat aan het GANSE team (lopers, fietsers, catering, enz) voor jullie fantastische prestatie. Wij hebben er in Zele van genoten en hopen jullie allen in goede gezondheid in Zele volgend jaar terug te mogen zien.

Gepost door: gilbert Temmerman | 13-05-08

Roparun We waren zo blij jullie in Zele te mogen verwelkomen. We wense Phara en al haar lotgenoten het beste toe en hopen jullie volgend jaar weer door Zele te zien voorbijkomen. Nogmaals proficiat voor deze magnifieke prestie aan het ganse TEAM.

Gepost door: anna de beule | 13-05-08

Proficiat !! Jullie hebben een fantastische prestatie neergezet want het was zeker geen goed loopweer. Zelfs de meest ervaren lopers uit onze ploeg hebben er verschrikkelijk veel last van gehad. Aangezien onze ploeg maar 20 minuten na jullie vertrokken is hebben we geprobeerd om jullie zoveel mogelijk aan te moedigen. Hopelijk heeft een beetje geholpen.

Gepost door: Luc | 13-05-08

week-end knack Poroficiat met jullie verslag van de roparun in de week-end knack. Wij hopen jullie volgend jaar in volle gezondheid terug in Zele te kunnen aanmoedigen en voor Phara dat zij dan wat meer respons krijgt van haar collega's journalisten.
Zoals Jos Ghijsen het altijd uitdrukte :" bij leven en welzijn" tot volgend jaar in Zele.

Gepost door: anna de beule | 14-06-08

De commentaren zijn gesloten.