19-12-07

Herman!

Dit berichtje is speciaal voor Herman. Ik hoop dat hier ontzettend veel reacties op komen, in een ode aan mijn trouwste blogsupporter. Al sinds het prille begin van de blog was Herman telkens opnieuw diegene die tijd en energie stak in fijne, warme, grappige, stijlvolle, guitige reacties. Mensen vroegen mij elke keer opnieuw : ‘Maar wie is toch die Herman die zo’n schitterende reacties op je blog zet? Van waar ken je die? Hoe ziet die er uit?...’

De reacties van Herman zijn nooit onopgemerkt voorbijgegaan en dat was niet meer dan terecht, want ze waren altijd geestig en gevat. Vele lezers kwamen op de blog voor mijn schrijfsels, maar ere wie ere toekomt : velen kwamen ook voor de reacties van Herman.‘Wat zou Herman nu weer repliceren?’ was een veel gehoorde opmerking. Collega-bloggers benijdden mij om ‘mijn’ Herman.

 

Tijd om een tipje van de sluier te lichten : zoals velen al wel begrepen hadden is Herman een collega van me, we werken allebei bij SD WORX, (overigens het beste HR-dienstverlenende bedrijf van het land en straks van Europa een beetje stoefen mag wel es hum hum) en hij ziet er zo uit : 

 

 

VHOVEH
 

Heb ik de nieuwsgierigheid een beetje bevredigd? (Potentiële aanbidsters opgelet : Herman is wel degelijk gehuwd) 

 

Ik moet zeggen, zelf heb ik er ook bijzonder van genoten, van ‘mijn Herman’. Je boft als blogger als je ‘een Herman’ hebt. Het is heel vaak gebeurd dat ik, in zak en as, toch nog kon lachen met de opmerkingen van mijn meest trouwe blogsupporter. Ik keek ernaar uit en na verloop van tijd betrapte ik me er zelfs op dat ik wachtte om een nieuw stuk te schrijven tot Herman gereageerd had op het vorige. Eerder een nieuwe blogbijdrage posten voelde niet correct. Ik wist ook dat ik niet de enige was die uitkeek naar de reacties. Ik wil Herman dan ook heel bijzonder bedanken voor zijn waardevolle bijdrage aan de blog. Herman, je hebt niet alleen mij het leven draaglijker gemaakt in zware tijden, velen hebben met mij gegierd en gegrinnikt om je bijzonder knappe schrijverijtjes met hoog literair gehalte. 

 

Bedankt Herman, je bent geweldig! 

 

Ik nodig iedereen die het met mij eens is uit een kleine reactie bij dit bericht te plaatsen, speciaal voor Herman. Doén! 

10:14 Gepost door Cancer Chick | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |

Commentaren

Inderdaad Kristien, Herman is de max!!! Ik benijdde je ook met zo iemand aan je zijde. Het feit dat die jou en ons ook aan het lachen kreeg tijdens die "KL..." maanden, zegt veel over hem. Ik zou zeggen ga zo door Herman, ik heb ook genoten van jou reacties.
Groetjes!

Gepost door: Mieke | 19-12-07

Zoals je het zelf al aangeeft Kristien was ik even benieuwd naar jouw berichtjes als naar de fantastische reactie die Herman elke keer opnieuw wist te bedenken.
Kristien kan zich héééél gelukkig prijzen met een collega als jij Herman. Bedankt dat je telkens een glimlach op mijn gezicht toverde!
Groetjes

Gepost door: Elly | 19-12-07

KRISTIEN! Deze reactie is speciaal voor Kristien, of beter voor de mensen in haar omgeving. Want ik maak me ernstig zorgen over haar geestelijke gezondheid. Ze zou toch echt eens met een psycholoog of zo moeten klappen.

Kijk. Die Herman van Kristien. De vraag is inderdaad ‘Maar wie is toch die Herman ?‘. Laten we eens terug reizen naar het prille begin van deze blog, als hij voor het eerst opduikt.

Kristien heeft net ontdekt dat ze ernstig ziek is. Ze zit diep in de put en begint in het dieptepunt van haar ellende met een blog. Waarom begin ze een blog? Ze hoopt op wat medeleven. Ze hoopt dat er ergens op het internet iemand rondsurft, die haar miserieverhaal belangrijk genoeg zou vinden om er een reactie op te geven. Zou er zo iemand bestaan? Misschien iemand van op het werk, want die informatici hebben heel de dag toch niks anders te doen dan wat surfen op het internet. Ja, Kristien hoopt stiekem dat er zo'n collega zou bestaan. Ze ziet hem al voor zich. Wat zou hij schrijven?

Ja, Kristien, we hebben het je nooit willen zeggen, maar iedereen die de reacties van Herman leest, die heeft het na een tijdje wel door: hier klopt iets niet, dat kan niet, zo'n collega dat bestaat niet. Die Herman, dat is gewoon een ingebeeld vriendje van Kristien. De ideale blogsupporter waar ze van droomt. Ze schrijft gewoon telkens zelf een repliek op haar eigen blogs en ondertekent die met 'Herman'. Nogal wiedes dat die Herman even goed schrijft als Kristien!

Ach, niet erg hoor. Dat komt meer voor bij kinderen. Dat groeit er wel uit.
http://www.sugababes.nl/showtopic/319181

Er is zelfs een stripverhaalreeks over gemaakt.
http://www.zilverendolfijn.nl/zd/zd.pl?a=fc&c=1&kt=NL&s=c&k=SARAHRO%2C4&f=sb

En kom, als een zieke volwassene even terugvalt naar zijn jeugd, waarom niet? Als dat haar het leven wat draaglijker maakt in zware tijden...

Maar Kristien, nu zou je toch allicht genezen moeten zijn? Zit je nu nog over je ingebeeld vriendje te leuteren! Heb je nu zelfs een foto van het internet geplukt om op je blog te stoefen met je ingebeeld vriendje? Dat is er toch een beetje over.

En zit je nu zelfs als 'Herman' te reageren op je eigen stukje over 'Herman'? Kristien, dat is toch wel echt schizofreen. Neem het van me aan: je zou hierover echt eens met een goeie psycholoog moeten praten.

Ik nodig iedereen die het met mij eens is uit om eens een babbeltje te doen met Kristien over haar rare hersenkronkels. Ik vind dit echt niet meer normaal. Doén!

Gepost door: Herman | 19-12-07

Nee Herman, niet bescheiden worden!!

Je schrijft prachtig!
'k Ben al van in het begin een fan.

Alleen ben ik door mijn verbeelding bedrogen: ik stelde me een heel ander figuur bij die Herman voor: een oudere, kale, zwaarlijvige man.
'k zou niet weten waarom, maar 't was zo.


Kristien, je boft met deze collega uit de duizend!

Gepost door: eva | 19-12-07

Herman, ik wil hier toch ook een mercike achter laten hoor! Hoewel het telkens voor Kristien bedoeld was, heb ik met volle teugen meegenoten van je schrijfsels. Dikwijls gedacht: verdorie zo iemand zouden we allemaal kunnen gebruiken in die kl*...maanden. Ik was inderdaad telkens evenzeer nieuwsgierig naar jou antwoordjes als naar de nieuwe schrijfsels van Kristien. Tussen de vieze chemotoestanden door, af en toe eens kunnen lachen doet deugd hoor! Dus merci, merci, merci.

Ann D.

Gepost door: Ann D. | 19-12-07

Ook ik geniet van Herman's schrijven.
Hopelijk mogen we nog regelmatig komen lezen.

Gepost door: katy | 19-12-07

Zorro Hallo,
al een geruime tijd lees ik je blog en uiteraard ook Herman's reacties. Als de moed in mijn schoenen zakte of de onzekerheid me overviel, dan waren jullie schrijfsels diegene die me kracht gaven om door te gaan ,wetend dat ik niet alleen op de wereld stond. Net als iedereen was ik nieuwsgierig naar Herman. In mijn verbeelding zag ik een soort Zorro die op zijn paard met de kwinkslagen als zijn wapen de vrouwen uit de nood kwam helpen. Nu zijn masker is gevallen, kan ik alleen maar zeggen : Hij valt reuze mee!
Dus Merci Herman én Kristien!
Jullie zijn fantastische mensen en doe zo voort!

Gepost door: Christel | 20-12-07

Herman Ja, Kristien,
ik geef het toe.
Stikjaloers was ik op jouw Herman.
Tot hij af en toe een pareltje op mijn blog plaatste....als een smachtende prinses in de torenkamer was ik blij dat hij me ook af en toe iets toewierp.....
Blij dat ik je eindelijk eens heb gezien, Herman! Jij weet het nog niet, maar jij ligt aan de basis van een ongelooflijk plan, iets geweldigs, iets wonderbaarlijks..... Een van de leukste staartjes die de kankergeschiedenis krijgt! Allemaal dankzij jou....maar ik ga het hier nog niet vertellen. Als het zover is, hoor je het wel.....
Leuk nu kan ik jou eens vol verwachting laten wachten .....

Gepost door: Freya Van den Bossche | 21-12-07

Ik dacht dat die Herman heel wat ouder was, een soort vaderfiguur voor Kristien, een oudere neef ofzo, alleszins het soort persoon die warme spot koppelt aan gevatte repliekjes, de perfecte sparring partner voor deze blog. De warmte en het troostende gehalte van zijn vriendelijk-spottende en originele reacties zijn echt aandoenlijk. Waw Herman, dit soort complimentjes liggen niet in mijn aard, maar je bent fantastisch. (En nu blijk je ook nog eens razend knap te zijn, bestaan ze dan toch: de perfecte mannen? ;-)). Lieve

Gepost door: Lieve | 23-12-07

Herman Pientere man,hij verdient een pluim,en moet vooral blijven reageren!

Gepost door: Ma Elly | 23-12-07

Hallo Een fijne kerstavond toegewenst van de happy family en maak er nog iets leuks van,groetjes

Gepost door: franky | 24-12-07

HERMAN FOR PRESIDENT!!!! Ik kan aan al die reacties niet veel toevoegen, enkel nog eens herhalen dat ook ik stikjaloers ben op 'jouw Herman', maar tegelijk heel blij voor jou!
Een zeldzame parel is hij, mooi en waardevol.

Herman, je bent een kanjer!

Gepost door: rikkert | 30-12-07

Herman reageerde ook steeds op mijn blog . Ik keek daar echt naar uit. Hij kon het altijd zo mooi verwoorden. Vaak dacht ik wie is die man wat zou hij doen van werk, zit hij misschien ook in de paramedische sector. Dank u Herman voor de reacties en dank u Kristien dat ik een tipje van de sluier mocht opvangen.

Gepost door: inge | 19-01-08

Herman reageerde ook steeds op mijn blog . Ik keek daar echt naar uit. Hij kon het altijd zo mooi verwoorden. Vaak dacht ik wie is die man wat zou hij doen van werk, zit hij misschien ook in de paramedische sector. Dank u Herman voor de reacties en dank u Kristien dat ik een tipje van de sluier mocht opvangen.

Gepost door: inge | 19-01-08

Een hele tijd geleden deze blog gelezen, en helemaal enthousiast over Herman. Sinds anderhalve week gehoord dat mijn zusje (26)eierstokkanker heeft, en meteen gedacht dat iedereen gewoon een Herman zou moeten hebben: vol interesse, een vleugje humor, een portie relativeringsvermogen, en vooral vol warmte...

Gepost door: Heidi | 14-04-08

De commentaren zijn gesloten.