09-12-07

Details Roparun

Kortgeleden was er bestuursvergadering van Roparun en daar werd licht geworpen op een aantal onduidelijkheden in verband met het grensoverschrijdende loopevenement voor het goede kankerdoel. 

Wat is de Roparun nu precies en wat zoeken we nog?

De Roparun is de langste non-stop estafetteloop ter wereld : 530 km van Parijs naar Rotterdam. De teams starten gefaseerd van zaterdag 10 mei 15u30 tot zondag 11 mei 10u vanuit Parijs. Op maandagmiddag 12 mei finishen alle teams op de Coolsingel in Rotterdam, midden een gigantisch feestgedruis. De publieke belangstelling begint al bij Zele en vanaf de Nederlandse grens in de Brabantse steden Putte, Ossendrecht, Steenbergen en Bergen op Zoom worden de teams tussen 03u en 10u onthaald door de plaatselijke bevolking. Ambiance verzekerd.

De Roparun is topsport en teamsport. Acht lopers leggen de afstand van 530 km in ongeveer 48 u af. Iedere loper loopt, verdeeld over verschillende sessies, ongeveer 65 km. De lopers worden tijdens de loop continue begeleid door 2 fietsers. De begeleidende fietsers wijzen de weg, schermen de loper af van het verkeer en supporteren uiteraard volop.

Verder bestaat het team uit masseurs, kinesisten, mensen van de catering, chauffers en bijrijders. Elke schakel van het team is even belangrijk.

Wat zoeken we nog?

Eén team bestaat uit 2 ploegen van 8 personen die elkaar afwisselen. Dat betekent telkens :

- 4 lopers : om een idee te geven van wat er van je verwacht wordt : je moet 65 km afleggen op 48u, en dit aan een gemiddelde snelheid van 10 à 11 km/u. Je loopt in een team van 4 telkens 2 km dus dat betekent : 2 km lopen, 6 km rust in het busje terwijl de andere 3 hun 2 km lopen. Terug 2 km lopen, terug 6 km rust in het busje enz... Dit moet je dus 48u lang en 530 km ver volhouden. Om dit aan te kunnen tegen mei moet je in maart als 'tussendoel' 20 km kunnen lopen in minder dan 2u. Niet mals, dus. Als je dit kan zit je perfect op schema om de Roparun tot een goed einde te brengen. Dit kan uiteraard alleen mits doorgedreven training.

- 2 fietsers : elke fietser fietst zo'n 64 km aan 11 km/u gemiddeld (de snelheid van de lopers). De grootste uitdaging voor de fietsers is dus de vermoeidheid en de zadelpijn trotseren en vooral : de lopers continu motiveren en aansporen.

- 1 bijrijder : volgt de lopers met het busje en assisteert bij de wissels om de 2 km.

- 1 masseur/kinesist : soigneert regelmatig de pijnlijke spieren.

+ catering : zorgen dat het eten altijd stipt op tijd klaar staat voor de lopers, zodat deze terug energie kunnen opdoen en zo weinig mogelijk tijd verliezen met de maaltijd. Veel meer dan 1,5 u slaap valt er immers voor de lopers niet te verwachten tijdens de wedstrijd, dus tijd is zeer kostbaar. Hier zorgt de catering voor, en ze motiveert ook de lopers om te eten. Immers, door gebrek aan slaap hebben die de neiging een maaltijd over te slaan om langer te kunnen slapen, maar dat leidt onverbiddellijk tot te weinig brandstof en dus... gevaar voor opgave.

Dit alles met als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen via sponsoring voor Kom op tegen Kanker. In 2007 was de totale opbrengst van de Roparun zomaar eventjes €3.100.000,- . Uiteraard hopen we in 2008 dit bedrag te overtreffen.

Wie voelt zich geroepen hieraan mee te werken? Zoals gezegd werken we volop aan de samenstelling van een ploeg lotgenoten. Uiteraard kunnen er ook zoveel mogelijk gewone 'valide' (?) ploegen zich inschrijven.

Voor meer info kan je steeds bij mij terecht.

Ik loop, dus ik leef.

 

16:55 Gepost door Cancer Chick | Permalink | Commentaren (1) | Tags: roparun, borstkanker |  Facebook |

Commentaren

dat van bijrijder zou ik nog wel zien zitten... even bespreken en bekijken of dit wil past in mijn werkschema.
Lieve groetjessssssssss

Gepost door: lucretia | 09-12-07

De commentaren zijn gesloten.