23-11-07

Roparun oproep!

 roparun

ROPARUN

 

Roparun is de langste non-stop-estafetteloop ter wereld: het parcours is ongeveer 530 kilometer lang. Het is een unieke hardloopwedstrijd, met een even uniek doel: trachten leven toe te voegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven. De opbrengst van de jaarlijkse Roparun gaat namelijk naar de palliatieve zorg ten behoeve van kankerpatiënten.

In 1992 werd Roparun, de ROtterdam-PArijs-RUN, geboren uit een weddenschap. Eigenlijk was het de bedoeling het bij een éénmalige actie te houden, maar het liep anders. Waren het bij de eerste keer dertien teams die meeliepen, in 2005 ging de Roparun met 176 teams van start. De opbrengst van de eerste Roparun lag rond de 50.000 euro; in 2005 was dit al gestegen tot ruim 2,4 miljoen euro en in 2006 tot meer dan 3,1 miljoen euro!De opbrengsten van de Vlaamse (Belgische) teams gaat steeds naar Vlaamse (Belgische) projecten. 

De Roparun kan niet zonder veel enthousiaste sponsors, groot en klein. Zij maken het mogelijk dat de Roparun wordt gehouden. De teams trachten door sponsoring zoveel mogelijk geld bijeen te lopen. Zij maken het mogelijk dat er steeds meer kan worden besteed aan de goede doelen.Sinds 2005 werkt Roparun in Vlaanderen samen met Kom op tegen Kanker. De stichting Roparun levert daarvoor ook een bijdrage voor palliatieve zorg in Vlaanderen - en daarom hopen we elk jaar ook op de deelname van verschillende Vlaamse teams!

 

Een team in de Roparun bestaat uit acht lopers, die elk zo’n zeventig kilometer lopen. Naast de lopers zijn er fietsers die de lopers begeleiden, de weg wijzen, enz.; masseurs, verzorgers en andere begeleiders. Daarmee komt een team totaal op gemiddeld vijfentwintig personen.

 

Deze duurloop door drie landen is niet vergelijkbaar met enig ander evenement. Roparun is een enorme uitdaging voor de teams en de organisatie errond. Naast de sportieve prestatie staat uiteraard het doel voorop; zoveel mogelijk geld bijeen brengen voor projecten ter ondersteuning van kankerpatiënten.

6

Gezocht: (ex-)patiënten voor 2008

De driedaagse Roparun-wedstrijd is zeer bekend in Nederland, maar toch nog maar weinig bij ons. Kom op tegen Kanker wil daar verandering in brengen en wil daarom voor 2008 een Belgisch team van (ex-)kankerpatiënten klaarstomen.

Wie zoeken we?

  • 8 lopers
  • 4 fietsers
  • chauffeurs
  • masseurs en masseuses
  • mensen die voor het eten zorgen voor het hele team

In totaal een 30-tal enthousiastelingen voor de Roparun van 10 tot 12 mei 2008, en voor allerlei activiteiten vooraf om geld in te zamelen.

Waarvoor doen we het?

Wij willen aan onze lotgenoten laten zien dat het leven niet ophoudt als u kanker (gehad) heeft, maar dat er nog van alles mogelijk is. Door te geloven in uw eigen kracht en te blijven vechten tegen de ziekte kunt u als winnaar uit de strijd komen. Sporten kan daar zeker bij helpen. Sporten kan meer kracht en energie geven om te vechten; en het geeft ook een goede stimulans bij het genezingsproces.

Daarnaast willen wij zoveel mogelijk geld inzamelen voor Kom op tegen Kanker, zodat de campagne weer andere lotgenoten kan steunen.

Iets voor jou?

Ga samen met ander lotgenoten deze uitdaging aan!

Wilt U informatie of eventueel het lotgenotenteam van de Roparun sponsoren, neem dan contact op met mij of met :
Winy Knippen
Tel.: 03/314.25.94
E-mail:
b.knippen@telenet.be

Roparun is veel meer dan lopen alleen; het is het beleven van een avontuur. Het is topsport, het is teamsport, maar het is meer dan dat: een uniek sportevenement waarin gezonde mensen geld bijeenbrengen om de kwaliteit van het leven van kankerpatiënten te verbeteren. Niet alleen de sportieve prestatie telt, maar vooral het bedrag dat door de teams via sponsoring bijeen wordt gelopen.


 PICT0038


 

11:07 Gepost door Cancer Chick | Permalink | Commentaren (3) | Tags: roparun |  Facebook |

Commentaren

Roparun Heel sportieve actie!

Gepost door: Maria | 23-11-07

zeventig km? dag haal ik nooit! Maar het lonkt wel hé! Overweeg jij????

Gepost door: Freya Van den Bossche | 29-11-07

't Is maar 67 km... ...en je hebt 48u om die te lopen. Peace of cake, toch? :-))
Voor mij is het een ideaal doel om naar toe te werken met het lopen dus ja, ik doe mee.

Gepost door: cancer chick | 01-12-07

De commentaren zijn gesloten.