14-11-07

Outward Bound

PERSBERICHT

image002

Outward Bound® op stap met (ex-)kankerpatiënten

De Leuvense trainingsorganisatie Outward Bound® België bestaat dit najaar 30 jaar. Gedurende deze  lange loopbaan heeft Outward Bound® voor uiteenlopende doelgroepen gewerkt: van kansarmen tot management teams. Op haar 30e verjaardag start Outward Bound® een nieuw project nl. “De kracht van essentie”, een training voor en door mensen die kanker hebben of gehad hebben.

De aftrap wordt gegeven op 30 november 2007 in het Bremberg Conferentiecentrum te Haasrode.

“De kracht van essentie” is een project dat start met een trektocht in de bergen. Het doel is mensen met kanker (of die hersteld zijn van kanker) vanuit deze krachtige ervaring nieuwe stappen te helpen zetten. Voor Outward Bound® is dit het begin van een breed toegankelijk aanbod dat we jaarlijks zullen herhalen.

In de studiedag naar aanleiding van haar 30ste verjaardag stelt Outward Bound® de krijtlijnen van dit project aan u voor. Samen met genodigden van o.a. de Vlaamse Liga tegen kanker worden verschillende ideeën verder uitgewerkt en worden de krachten gebundeld om vorm te geven aan ‘De kracht van essentie’.

Outward Bound® heeft in het verleden al diverse ervaringsgerichte programma’s opgezet voor specifieke doelgroepen. Projecten voor randgroepjongeren van o.m.  “De Wissel”, hun begeleiders vanuit de Gemeenschapsinstellingen uit Mol en Ruiselede en tal van Time-Out projecten voor jongeren zijn daar voorbeelden van. Daarnaast begeleidde Outward Bound® ook teams van OCMW’s, van politie en gemeentebesturen uit heel België en ook (management) teams van de bedrijven Total, Philips, Pfizer, Schering-Plough, Eurocontrol. Naast deze projecten werkt Outward Bound België nauw samen met businessschools als Insead en Vlerick.Onze methodiek is gebaseerd op het experientiële of ervaringsgerichte leren. In deze vorm staan de activiteit, de verantwoordelijkheid en de zingeving van de lerende centraal. De thema’s en het ritme van de cursus worden door de deelnemer mee bepaald.  Het specifieke van Outward Bound® binnen deze  methodiek is het aanwenden van ongekende, avontuurlijke en uitdagende opdrachten in een natuurlijk kader of een sociale omgeving. Op deze manier beogen we een training waarbij de persoon in al zijn facetten betrokken wordt: cognitief, emotioneel en gedragsmatig.

Naast “De kracht van essentie” komen op de studiedag van 30 november nog andere visies m.b.t. outdoor en procesbegeleiding  aan bod. Dr. Herman Wittockx, Chris Smolders (Gemeenschapsinstellingen) en Luk Peeters (Exponent) brengen hun kijk op ‘leren’.  In een aantal workshops zullen hierbij verschillende thema’s uitgewerkt worden.

Voor meer info over Outward Bound België® en de studiedag: surf naar www.outwardbound.be, bel 016 235172 of mail naar info@outwardbound.be

Contact:

Yves Verraes

Directeur Outward Bound België

Tel 016 23 51 72

Fax 016 29 03 90

e-mail: yves.verraes@outwardbound.be

11:59 Gepost door Cancer Chick | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Hoi Kristien Lijkt me bijzonder interessant. Moet eens m'n agenda bekijken...
Dank om dit te willen doorgeven.
Liefs en groetjessssssssss

Gepost door: lucretia | 14-11-07

De commentaren zijn gesloten.