26-10-07

Gevaarlijke reclame (26-10-07)

Het gebeurt regelmatig dat er reclame verschijnt op de blog voor één of ander middel tegen kanker. Laat mij duidelijk stellen dat ik hier geenszins mijn naam aan verbind. Evenmin betekent het feit dat de publiciteit op de blog staat dat ik achter het product sta. De reclame staat volledig LOS van de blog. Sommige producten zijn zo overduidelijk nep, dat ik de informatie van de blog probeer te halen, maar dat is niet altijd mogelijk. Beste lotgenoten, wees dus aub heel voorzichtig met dit soort vermeende wondermiddelen en raadpleeg uw oncoloog vooraleer je te storten in een onvoorspelbaar avontuur. Zelfs de slogan 'Baat het niet dan schaadt het niet' gaat niet altijd op.

Mooi voorbeeld hiervan is het verhaal van de flavonoïden, waarvoor al enige tijd berichten op mijn blog verschijnen. Ik sluit niet uit dat het voor bepaalde kankerpatiënten heilzaam kan zijn, maar in mijn specifieke geval is het ronduit gevaarlijk! Navraag bij de oncoloog leert dat om verschillende redenen flavonoïden sterk af te raden zijn voor gevallen van hormoongevoelige borstkanker. Ten eerste omdat er vermoedens bestaan dat teveel vitamine C de prognose van BORSTkanker juist NEGATIEF beïnvloedt, en ten tweede omdat flavonoiden in verband gebracht worden met soja, wat een oestrogeensubstituut is en dus totaal uit den boze voor hormoongevoelige kankers, gezien de oestrogenen de kanker juist voeden!

Dus : blijf alert, check steeds af met je oncoloog of het middel niet potentieel gevaarlijk is voor jouw persoonlijke geval.

09:34 Gepost door Cancer Chick | Permalink | Commentaren (7) | Tags: flavonoiden, borstkanker |  Facebook |

Commentaren

Reclame Klopt Kristine,dat is waarvoor Elly ook altijd probeert te waarschuwen.
Verder voor jou,nog veel werkplezier!!
Koude groetjes,uit Mol,maar welgemeend.

Gepost door: Ma Elly | 26-10-07

Je schittert op 5tv.
Een mooie reportage.
Groetjes

Gepost door: Katy | 26-10-07

Hey Kristine, ik was blij je eens te horen spreken gisterenavond op Vijf TV, fantastisch.

Gepost door: Nadia | 27-10-07

Vrijdag Heb gekeken natuurlijk,wilde je zeker niet missen,jij zag er heeeeeeel mooi uit,en heel eerlijk en open hartig,dat is wat wij allen als lotgenoten nodig hebben.
Vele groetjes!

Gepost door: Ma Elly | 28-10-07

Misleidende reclame, ik was er bijna in getrapt! Goed dat je waarschuwt. Overlaatst stond er hier reclame voor een boekske, iets van "Borstkanker en Boezemblues" of zo. Ik had het al bijna gekocht. ;-)

Gepost door: Herman | 03-11-07

hahaha... de reactie van Herman vind ik goed! Ondeugende Herman !! ;-)

Kristien, weinig mensen weten dat flavonoïden af te raden zijn bij hormoongevoelige borstkanker. Het is niet altijd even duidelijk; ook de artsen vertellen hier te weinig over... Goed van jou dat je dit toch even aanhaalt.

Op mijn blog kreeg ik in de chatbox ook reeds van die misleidende publiciteit. Ik wil die graag verwijderen maar dat lukt niet...
Groetjes

Gepost door: lucretia | 04-11-07

Vind het erg knap dat je zo met kanker omgaat en je lotgenoten informeert en zoals in deze post, alarmeerd. Erg inspirerende blog! groetjes

Gepost door: Marnick | 14-11-07

De commentaren zijn gesloten.