16-10-07

Wonderland (16-10-07)

Anneke is in Wonderland.

U las het waarschijnlijk al op andere sites of in de krant : Anneke Geerts, drijvende kracht achter het Wonderfonds, dat amper enkele weken geleden boven het doopvont werd gehouden, is overleden. Ik ben er wat laat mee, maar ik heb zelf even tijd nodig gehad om deze bittere pil te slikken. Ze was alleenstaande moeder : dat betekent dat haar drie zonen het voortaan zonder ouders moeten zien te rooien... Had er iemand nog twijfels over het smerige van deze ziekte?

In mei van vorig jaar beklom ze nog samen met lotgenoten de Toubkal (hoogste berg van Marokko), vol vertrouwen dat ze niet alleen de berg maar ook haar ziekte overwonnen had. 

Amper een goed jaar later was ze al te ziek om er nog bij te zijn tijdens de persconferentie voor het Wonderfonds op 13 september in het Fakkeltheater. Hoe beangstigend snel het kan gaan...

Eén ding is zeker : er staat een hele ploeg sterke, mooie vrouwen klaar om haar droom verder waar te maken. Ik was alleszins gepakt bij het zien van zoveel belangeloze inzet. Het leek wel alsof het feit dat het slechter ging met Anneke haar achterban nog vuriger en vastberadener maakte. Anneke zal zonder twijfel voortleven in haar 'Wonderfonds'.

Drie weken geleden gaf Anneke nog een radio-interview als 'Sam van de week'.

Hieronder kan je het interview beluisteren, en ook dat met haar zoontje Jonas en met An Nelissen, meter van het Wonderfonds.

In memoriam :

http://radio2.be/detailpagina.cfm?id=14355&programma=allemaalsam

www.wonderfonds.be

Anneke

11:30 Gepost door Cancer Chick | Permalink | Commentaren (4) | Tags: wonderfonds, anneke geerts |  Facebook |

Commentaren

Dag Kristien,
Inderdaad, dit was voor mij ook even slikken en ik was er echt niet goed van. Het wonderfonds had mij in september een mailtje gestuurd dat ze mij proberen te helpen. Ik ben gisteren begonnen met de bestralingen en ik loop al dagen met Anneke in mijn hoofd. Je hebt gelijk, het is een smerige ziekte.........

Gepost door: Nadia | 16-10-07

Anneke Kom er later op terug,even alles op een rijtje krijgen .
kristien goed dat jij het ons laat weten.
Tot later!

Gepost door: Ma Elly | 16-10-07

Kristien, het is inderdaad soms heel moeilijk om snel te reageren bij het horen van het overlijden van een lotgenote. Zelf kom ik dan in een soort 'verstarring'. Zoiets blokkeert me dan voor enige tijd. Het lijkt dan wel of ik een spiegel wordt voorgehouden.
Anneke is de laatste weken ook niet uit mijn gedachten... Volgend jaar draaien we met http://www.markantvzw.be/lochristi(samen met de VTB) de film 'Ali waar is de Toubkal?'

Gepost door: lucretia | 18-10-07

Ik heb Anneke nooit gekend Ik heb Anneke nooit gekend. Ik voel in alle eerlijkheid dan ook geen droefnis om haar heengaan. Dat ik toch enige droefnis voel, dat is uit medeleven met jullie. Deelneming noemen ze dat.

Ik heb Anneke nooit gekend. Maar als ik nu over haar lees, als ik de interviews hoor; dan bekruipt me een gevoel van afgunst. Ik wou dat ik in haar plaats was. Een taak vervuld hebben; moedig gestreden; grootse werken verricht hebben. De Goden roepen de besten het eerst tot zich, zegt men - ik vorm daarvan het levend bewijs, vrees ik.

Wat zou ik aan koning Minos te vertellen hebben als ik morgen voor zijn rechtsstoel verscheen? Niet bijster veel indrukwekkends, vrees ik. Hopelijk geldt mijn eerlijke bescheidenheid als verzachtende omstandigheid.
Wij moeten nog even verder ploeteren door dit leven. Bewijzen dat we het leven waard zijn. Dat Annekes voorbeeld ons helpe.

Gepost door: Herman | 19-10-07

De commentaren zijn gesloten.