12-10-07

Moneymoneymoneeeeyyy (12-10-07)

Zo, en nu we het gezeur over commercie en kapitalistische uitwassen gehad hebben het goede nieuws :

U was heel talrijk om het eerste nummer van de spiksplinternieuwe glossy 'Pink Ribbon' te lezen. Zomaar eventjes 60.000 exemplaren werden er verkocht. Dat is helemaal niet slecht als je weet dat in Nederland, waar de markt 3x zo groot is en het magazine al een paar jaar verschijnt en dus meer bekendheid heeft, er 90.000 exemplaren werden verkocht.

pinkribbon_cover

Nee, de opbrengst van de verkoop gaat ook hier niet integraal naar het goede doel. Er zijn nèt iets teveel kosten aan de productie en distributie van dergelijk luxemagazine. Maar ik kan u uit eerste hand garanderen dat alle journalisten, columnisten, fotografen en BV's GRATIS gewerkt hebben voor dit nummer, en ze hebben dat met veel overtuiging gedaan. Zo werden de kosten gedrukt en konden ze een maximaal bedrag voor de goede zaak bewaren.

Het indrukwekkende bedrag van €138.749 werd ter gelegenheid van de persconferentie plechtig overhandigd aan de vertegenwoordigers van de VLK (Vlaamse Liga tegen Kanker). Een snelle berekening leert dat er dus zo'n €2,3 per verkocht nummer naar de strijd tegen borstkanker gaat, dat is bijna 60% van de omzet en dat is vééél. Als dat niet mooi is... (Daar kunnen de kapitalisten en critici een punt aan zuigen, nè)

Volgend jaar in oktober verschijnt het tweede nummer, en deze keer gaat Pink Ribbon nationaal : nog een grotere oplage dus. 

Dank aan iedereen die belangeloos heeft meegewerkt en laten ons hopen dat we 't volgend jaar nog beter doen!

10:27 Gepost door Cancer Chick | Permalink | Commentaren (3) | Tags: pink ribbon |  Facebook |

Commentaren

Ping ping Ben kontent te lezen dat ze zulk een mooie som hebben kunnen overhandigen,voor zulk een mooi blad.
En voor volgend jaar weer iedereen,KOPEN,KOPEN!!!!!!!

Gepost door: Maria | 12-10-07

Ik heb op je vorige postjes niet gereageerd, omdat ik er niet veel over te zeggen had. Nu wil ik wel kwijt dat ik altijd te horen kreeg toen ik klein was: ALLE BEETJES HELPEN. Dat is toch zo hé! Laten we tevreden zijn met alles wat er te krijgen valt, ook al is het één en al commercie.....beter iets dan niets!

Groetjes,

Ann

PS: Inderdaad een heel mooie foto (mag ik zeggen dat ik vind dat je er nog veel mooier op staat dan op de foto erboven)

Gepost door: Ann D. | 12-10-07

Dan koop ik het ook Als jij in het volgende nummer op de voorpagina komt, dan koop ik het ook.

Gepost door: Herman | 14-10-07

De commentaren zijn gesloten.