05-10-07

Think-Pink controverse (5-10-07)

Er is wat controverse ontstaan rond het hele think-pink circus. Karin Spaink ergert zich te pletter aan het commerciële uitbuiten van borstkanker.

 "Think Before You Pink. If shopping could cure breast cancer it would be cured by now."

In essentie heeft ze natuurlijk gelijk : het heeft allemaal veel minder met liefdadigheid en grootmoedigheid te maken dan met winstbejag van de bedrijven in kwestie. Daarom is het zeker interessant er haar gedachtengang eens op na te lezen, kwestie van onszelf alert te houden, bewust van waar we mee bezig zijn.

Klik http://blogger.xs4all.nl/kspaink/

Klik voor het filmpje :

 2005FlashBadge

Maar mij kan het eigenlijk allemaal niet zoveel schelen. Hoe meer aandacht en geld voor de goede zaak, hoe beter. En dat de bedrijven die er mee hun schouders onder zetten daar zelf ook beter van worden : so be it! Bedrijven hebben de gewoonte zich op veel minder nuttige manieren in de kijker te werken, en daar worden alleen zijzelf beter van. Hier kan je tenminste nog van een poging tot win-win spreken...

In een ideale wereld komt het geld voor borstkanker zomaar uit de lucht vallen, door pure liefdadigheid en in alle anonimiteit. Dream on baby, we leven in DEZE wereld en niet in Utopia. Laat ons roeien met de riemen die we hebben. En als dat dan een geurtje van platte commercie heeft, dan neem ik dat er bij.


 

10:32 Gepost door Cancer Chick | Permalink | Commentaren (8) | Tags: think-pink, borstkanker |  Facebook |

Commentaren

Actie rond borstkanker Ik deel jou mening volledig,je kunt op alles kritiek hebben.

Gepost door: Maria | 05-10-07

Er zijn weer aflaten te koop Luther had gelijk toen hij het verkopen aflaten van de paus veroordeelde: een handeltje in toegangstickets tot de hemelpoort is walgelijk gesjacher dat niets met goede werken te maken heeft. Een goede daad is slechts een goede daad indien ze met goede bedoelingen uitgevoerd wordt. "Enkel het geloof telt", zo stelde Luther. Maar zijn volgelingen gingen mijns inziens veel te ver door te stellen dat goede werken zinloos zijn, en dat vrome pilarenbijterij de enige weg is. De roze GSM maakt die oude discussie is weer brandend actueel.

Nee, ik geloof niet dat je een gerust geweten kan kopen door wat van je overvloed af te staan aan een goed werk.
Ja, ik weet dat iemand met een goed geweten geld en zweet besteed aan goede werken. Niet om zich daar beter door te voelen. Maar uit plichtsbesef.

In de ideale wereld is er geen borstkanker, en is deze discussie zinloos.
Maar in deze onvolkomen wereld; ga ik nu een borstkankerGSM kopen? Nee, ik niet. Ik heb op het ogenblik geen behoefte aan een GSM. En ik vind ze lelijk. Als ik vind dat ik geld aan borstkanker moet geven, dan doe ik dat wel langs een andere weg.

Is deze commerciële actie dan zinloos? Nee, ik geloof dat het belangrijk is om aandacht te trekken op de problemen van deze wereld, ook bij de dagdagelijkse banale handelingen als de aankoop of het gebruik van een GSM.

Zal deze roze GSM de wereld redden? Nee, maar het is toch een dappere poging die eerbied verdient.

Gepost door: Herman | 05-10-07

Pink Ribbon Inderdaad is het belangrijk om de aandacht te trekken op Borstkanker en de gevolgen en dat vrouwen zich MOETEN laten onderzoeken, want als je het hebt is de behandeling ervan een hel, dus...... voorkomen is beter dan genezen. En waar is inderdaad al het geld die de vorige campagne opgebracht heeft?? De medische kosten zijn nu al duur en mensen met een laag inkomen zoals ik (weduwe met een overlevingspensioen), hoe moeten wij dit verder betalen??

Gepost door: Nadia | 06-10-07

ideale wereld... Herman was me blijkbaar voor, "in een ideale wereld zou er geen borstkanker zijn".

Enerzijds kan het mij wél schelen, die hele actie is een en al commercie. Maar als er op die manier geld kan worden opgehaald, zoals je zegt: so be it!

Nee, ik koop ook geen roze GSM, maar liet me net wel bijna verleiden om handschoentjes te kopen van Matinique... deed het maar niet... uit principe eigenlijk, omdat er -wat mij betreft- toch wel andere manieren zijn om een steentje bij te dragen...

Gepost door: rikkert | 06-10-07

je boek Dag Kristien

Met dit berichtje wil ik je laten weten dat ik je boek gelezen heb. Ik kocht het een tijdje geleden maar wachtte er onverklaarbaar nog even mee om het te lezen. Ik volgde vanop afstand jouw verhaal mee en ik vond -en vind het nog steeds- het iedere keer fantastisch om iets te zien verschijnen op je blog. Je kan heel gevoelig en mooi schrijven... Je gevoel voor humor is geweldig en het lezen van je boek heeft me nog meer, veel méér respect doen krijgen voor je.
Heel aangrijpend, ontroerend en knap werk, hoor!

Liefs,
Sofie

Gepost door: Sofie | 08-10-07

Bericht voor Nadia Kanker is niet alleen lichamelijk en psychisch belastend, financieel is het ook een grote strop als je niet stevig (privé)verzekerd bent. Als je 't moet doen met de tegemoetkomingen van de mutualiteit alleen moet je je laatste reserves aanspreken om alle kosten te betalen, de rekeningen lopen geweldig op. Als alleenstaande is het extra moeilijk de touwtjes aan mekaar te blijven knopen. Het is een categorie patienten die dubbel getroffen wordt. Dat is één van de redenen waarom het Wonderfonds in het leven geroepen is. Nadia, het Wonderfonds springt bij waar de Staat tekort schiet. Neem contact op! Ze zijn er voor mensen zoals jij. Zie mijn stukje over Wonderfonds (www.wonderfonds.be)

De opbrengsten van de verkoop van het Pink Ribbon magazine van dit jaar, een kleine 140.000€, werden vorige week ter gelegenheid van een persconferentie plechtig overhandigd aan de vertegenwoordigers van de VLK (Vlaamse Liga tegen Kanker), die garant staan voor een goede besteding van het geld.
Veel sterkte,
Kristien

Gepost door: cancer chick | 09-10-07

Dag Kristien,
heb een reactie geplaatst bij 'zwaarwichtig probleem'.
Om even te reageren op dit postje: o.a. bij de organisatie 'Artsen zonder Grenzen' komt het volledige bedrag dat je stort toch ook niet volledig ten goede van deze organisatie. Een groot deel blijft 'hangen' bij de bedrijven die dit geld inzamelen - om alle kosten van mailings, personeel, e.d. te betalen. Ik dacht dat er slechts een derde naar de organisatie zelf gaat. (??) We kunnen dan zeggen dat is niet eerlijk maar mochten ze het niet op die manier doen dan zouden ze nog minder geld ophalen. Dus zo zie ik het ook bij de acties rond borstkanker. De ene maatschappij verkoopt gsm-toestellen en er gaat een gedeelte van het bedrag (10 Euro)naar de projecten van de Stichting tegen Kanker en weer een ander bedrijf doet dan weer een geheel andere campagne.
Alle kleine beetjes kunnen helpen nietwaar!

Groetjes en tot binnenkort!

Gepost door: lucretia | 09-10-07

nog vergeten ! die foto in de linkerbalk is gewoonweg prachtig !
Je straalt gewoon!!
Groetjes

Gepost door: lucretia | 11-10-07

De commentaren zijn gesloten.