18-09-07

Wonderfonds (18-09-07)

Tarataratataaaaaaaaaaa, er is weer wat op til : 't is binnenkort BORSTKANKERMAAND (oktober) en dat betekent dat u zich weer alvast kan voorbereiden om geen indigestie over te houden aan alle ge-'tetter' - letterlijk deze keer - dat weer op u af zal komen.

Er wordt weer vanalles georganiseerd voor het goede doel, om mensen te sensibiliseren zich te laten screenen, maar ook om patienten die het al zitten hebben te helpen. Ik gebruik de blog graag even als medium deze maand om de belangrijkste acties in de verf te zetten.

An Nelissen, uw welbekend als onze beste vlaamse conférencière, die al vaker haar engagement toonde om het leven voor ons lotgenoten wat aangenamer te maken, zet mee haar schouders onder het

WONDERFONDS

Wie en wat is het Wonderfonds?

Toen Anneke Geerts (43) als alleenstaande moeder met drie kinderen hoorde dat ze terminaal ziek was nam ze zich voor om de korte, resterende tijd zo nuttig mogelijk te besteden. Omdat er geen vader in de buurt was moest zij allereerst de nabije toekomst van haar kinderen (5, 17 en 19) veilig stellen. Alleen.

Maar ze had een droom : een wonderfonds oprichten, een fonds dat 'kleine wondertjes' kan verrichten voor mensen zoals zij, ALLEENSTAANDE OUDERS MET EEN LEVENSBEDREIGENDE ZIEKTE. Ondanks haar steeds verder afnemende krachten werd zij de drijvende kracht achter de team van gespecialiseerde, die achter haar idee stonden. Gynaecologen, artsen, maatschappelijk assistenten, advocaten, vrijwilligers en noem maar op. Het Wonderfonds werd een vzw en ging functioneren, met een secretariaat, een website, een emailadres en - heel belangrijk - een eigen bankrekening (733-0411768-33). Er mag niets aan de strijkstok blijven hangen. Alles staat in dienst van de 'alleenstaande ouder met levensbedreigende ziekte'. Die hebben het niet alleen emotioneel zeer moeilijk, maar komen ook vaak financieel in de problemen.

MET WAT HELPT HET WONDERFONDS?

MET KLEINE WONDERTJES.

Vrijkaartjes voor alle mogelijke evenementen, aankoopbonnen, juridisch advies, maatschappelijke ondersteuning, op de kinderen passen, de strijk doen, boodschappen doen...

WIL JE HELPEN? Geef je op als vrijwilliger of help financieel.

WIL JE GEHOLPEN WORDEN? Laat dit weten aan het wonderfonds. Schrijf, bel of mail!

www.wonderfonds.be

margareta.mintiens@gmail.com

tel 0475/39.05.54

J.F.Willemstraat 69, 2530 Boechout

decoration

TIP : Op 23 september 2007 vindt een benefiet van de theatervoorstelling 'Het Goede Lijf' door An Nelissen, Mitta  Van der Maat en Jeannine Bisschops plaats in de Arenbergschouwburg in  Antwerpen.

Tickets: 070-222.192.

Dit speciaal ten voordele van het Wonderfonds. 

16:56 Gepost door Cancer Chick | Permalink | Commentaren (6) | Tags: wonderfonds, borstkanker, terminaal |  Facebook |

Commentaren

Zo blijft de wereld draaien Niet dankzij de beurs, noch door commercieel gewin, noch door politieke onderhanlingsstrategieën. De wereld draait op vrijwilligers die zonder winstbejag zich inzetten en doen wat ze als hun plicht zien.

Gepost door: Herman | 19-09-07

=^..^= Het Wonderfonds, een prachtig initiatief... heb er onlangs ook een postje aan gewijd en een link op mijn blog geplaatst...

Gepost door: Talleke | 20-09-07

Ik beken Ik ben in je boek aan het lezen. Nu pas? Tja, mijn leverancier liet het even afweten. 't Is nog altijd erg spannend, al heb ik het allemaal al dikwijls gelezen. En wat natuurlijk ook leuk is aan je boek: ik weet het einde al: ze leeft nog veel en kreeg lange kinderen.

Ik moet af en toe de neiging onderdrukken om een reactie te beginnen schrijven; maar nu ben ik toch even niet te houden.

't Is iets wat ik toen niet kon schrijven. Toen je zo aan 't jammeren was dat je lelijk en dik was; toen schreef ik zo van die reacties met een ondertoon van 'hoho dat zal wel, vrouwen zeuren altijd dat ze lelijk en dik zijn'.
Ik ben toen eens op bezoek gekomen. Ben ik toen geschrokken: je zag er echt wel vreselijk uit!
Dat is gelukkig allemaal voorbij. Anders zou ik nooit schrijven.

Gepost door: Herman | 20-09-07

Herman, je bent werkelijk om te gieren!

Gepost door: Annelies | 21-09-07

Wonderfonds Heeel mooi innitiatief!!!!!!
Groetjes kristien!

Gepost door: Maria | 22-09-07

wonderfonds Wij vinden het wonderfonds een prachtig initiatief. Onze zus wordt geholpen door het wonderfonds en datbetekent voor haar, haar kinderen en ons heel veel. Dankjewel aan al die vrijwilligers die dit mogelijk maken.

Gepost door: ingrid van dijck | 08-10-08

De commentaren zijn gesloten.