17-07-07

Trimester (17-07-07)

Er zijn weer drie maanden voorbij. Niks bijzonders, hoor ik u denken. Behalve dan voor verse ex-kankerpatienten, die de donkere wolk van hun driemaandelijkse controle weer aan de einder zien verschijnen. Ik zag ze al even aankomen, maar nu hangt ze bijna boven mijn hoofd. En aangezien het zonlicht dan onvermijdelijk wat gedimd wordt, naarmate ze dichterbij komt, kan ik er niet meer naast kijken en begint mijn professionele struisvogelpolitiek te sputteren.

 

Bweurk. Moet dit nu echt? Het ging nu net zo goed. Ik voel me goed, fysiek en mentaal, ik voel me elke dag sterker worden en bereid me voor om terug te gaan werken in september.

Moeten ze mij nu echt opnieuw komen lastigvallen met die kanker die ik nu eindelijk met toenemend succes ergens achter in mijn hoofd geparkeerd had, in een vergeethoekje?

 

Woensdag 1 augustus is mijn afspraak met de oncoloog, die ligt al enige tijd vast. Dus moet ik deze week bellen voor een bloedname, zodat de uitslag zeker gekend is tegen dan. Trouwens, ’t is ook weer hoog tijd dat mijn port-a-cat wordt gespoeld, je weet wel, dat ingebouwde buizensysteem dat nog altijd onder mijn schouderblad hangt en dat zich alleen nog verraad door een flinke onderhuidse bobbel ter hoogte van mijn linker bh-bandje.

Of dat er nog niet uit mag, wordt me wel eens gevraagd. Nog zo’n vraag die mijn maag altijd een beetje doet bijeen krimpen. Ik vraag het niet meer aan de oncoloog, omdat ik het antwoord niet wil horen. Omdat ik weet wat zijn mening is. Omdat hij het ‘uit voorzorg’ nog zeker een jaar wil laten zitten, als ik er verder geen last van heb. Tenslotte heb ik zoveel kans om te hervallen en…. TATARATATAAAAAAA TATARAAAAAAAAAAAAAA (sluit haar ogen, houdt haar handen voor haar oren en begint luidkeels te zingen, wil niet horen of zien) Hou op hou op ik wil het niet meer weten ik was nu zo goed bezig en kijk nu wat die nieuwe controle weer allemaal naar boven brengt…

 

Heavy.

 

11:04 Gepost door Cancer Chick | Permalink | Commentaren (19) | Tags: borstkanker |  Facebook |

Commentaren

KEN DA !!!!! mmmmmm ken dat gevoel,,, loop zo al 7jaar rond , het slijt wel na een paar jaartjes dan wordt het gewoon routine , halo hier ben ik weer, eff bloed aftappen, spoelen , en je voelt je super , soms denk ik wat in hemelsnaam doe ik hier , dit is toch voorbij wil dit niet meer,maar met in het diepste van je achterhoofd de woorden ,, je weet nooit,,, spooky not!!!!! Nu moet het nog maar 1x per jaar dus pfffff De port-a-cat blijft bij mij , gewoon een gevoel van dan moeten ze er nooit meer een steken .Ik weet wat je voelt ,mischien heb je er niet veel baad bij met deze woorden mischien wel dus toi toi toi wedde dat alles oke is
groeten christeltje .

Gepost door: christeltje | 17-07-07

Inderdaad, als lotgenoten kennen we dat gevoel maar al te goed. September is het ook weer mijn beurt voor controle. Mijn poortje zit er ook al anderhalf jaar, en het stoort me voorlopig niet. Het drukt je natuurlijk wel elke keer met je neus op de feiten, of je nu wil of niet.
Na elke goede controle denk ik maar "oef weer 3 maandjes gerust". Hopelijk blijft het voor ons nog lang zo verder gaan. Ik denk aan jou woensdag 1 augustus. Voor mij ook een speciale dag. Het einde van mijn behandeling een jaar geleden.

Toi toi,
Ann

Gepost door: Ann D. | 17-07-07

hoi Kristien, euh... 'k moet hier eigenlijk niets aan toevoegen hé. We zitten in hetzelfde schuitje en af en toe vaart dat schuitje goed door. Maar soms wordt het windstil en voel ik me dobberen op een eindeloze zee; het brengt me nergens en ik voel me oneindig klein in die oceaan. Dat vacuümgevoel krijg ik telkens als die datum nadert... Ik ben weer 'goed' tot november. Tenminste wat het oncologische betreft. Van de rest zwijg ik maar: die rotbijwerkingen...
Groetjes en ik denk aan jou op 1 augustus!

Gepost door: lucretia | 17-07-07

hey kristien, ik zit achter op jou, maar kan me perfect voorstellen welk gevoel het met je meegeeft. Ik duim met je mee voor 1 augustus!

Gepost door: mieke | 17-07-07

Drie maandelijks Het klinkt allemaal goed wat je schrijft,maar toch zijn al die controles heel belangrijk.
Weet je tegen die tijd ga ik kaarsen branden in Scherpenheuvel,samen met die van ons Elly.
Dat zijn toch al enkele lichtpuntjes he !

Gepost door: Maria | 18-07-07

lichtpuntjes Ik zal er een lichtpuntje bij doen....het is een heel fictief, maar als je voor één keertje door de ogen van een kind kijkt.....ik ben op 1 augustus met mijn onthaalkindje in Disneyland Parijs en....je weet...when you wish upon a star......

Liefs
Ann

Gepost door: Ann D. | 18-07-07

Hi, 'k zal aan je denken de 1ste augustus.
Die controle onderzoeken zijn telkens weer een confrontatie met wat we willen vergeten en achter ons willen laten niet ?
Sterkte

Gepost door: katy | 18-07-07

Angst Ik was blij dat het zolang duurde dat je nog iets op je blog schreef. Ze is weer straffe toeren aan het uithalen, joggen naar Gibraltar en terug of zo.

Weet je, vanmiddag zat ik te lunchen met twee collega's, allebei ex-borstkankerpatienten. (Ik lijk het aan te trekken; maar wees gerust: ze hebben me hier op het werk nu veiligheidshalve in een afdeling met allemaal mannnen gezet.) Mijn collega's hadden het over allerlei naweeën. Om ze wat op te vrolijken vertelde ik tussendoor over een van mijn ouderdomskwalen: een verrekte schouder die maar niet geneest ondanks kinesist. Niet zo erg hoor. Daarmee moet ik volgende week naar een specialist. En verder babbelden we over andere koetjes en kalfjes.

Toen we uit elkaar gingen riep Vera me nog na: "Laat weten hoe wat die specialist vertelt". Hé, dacht ik, niets ergs hoor, 't is maar een lastige verrekte schouder, niets om over bezorgd te zijn. Toen besefte ik dat ook Vera jouw angst deelt: specialisten kunnen vreselijke dingen ontdekken.

Hou je goed. En laat vlug iets weten na 1 augustus.

Gepost door: Herman | 19-07-07

géén driemaandelijks onderzoek hé, jouw kliniek heeft een andere politiek dan mijn kliniek....tegen mij is nooit iets gezegd over om de drie maanden mijn bloed trekken! Ik moet alleen in september, een jaar na het ontdekken van de tumor, foto's laten maken van de longen. That's it.

Gek hé.

Gepost door: Freya Van den Bossche | 25-07-07

hm... raar. Zelfde kliniek als Freya maar ander protocol. Ik moet wel driemaandelijks op controle en jaarlijks de hele 'reutemeteut'.
Zal er aan liggen wie je hebt als dokter waarschijnlijk... Zo zie je maar hé.
Groetjesssssssss ;-)

Gepost door: lucretia | 25-07-07

=^..^= ik baal ook van die 3-maandelijkse controle... maar meer omdat ik het niet nodig vind ( ahummmm )
Ik heb er anders géén moeite mee. Ben nogal fatalistisch ingesteld en heb zoiets van: als het zo is, tja, dan heb ik nog tijd genoeg om mij daarover druk te maken hé..
Ondertussen trippel ik door het leven alsof ik nooit kanker had... raar maar waar...
Alléé ja, zo raar is dat ook niet hé in mijn geval... Ik heb zwaardere zorgen... en bovendien een portie geluk gehad, op 't vlak van uitzaaiingen edm...
Maar die controles... dat gebeurt de ene keer door de oncologe, de andere keer door mijn gynaecoloog, mijn eerste bloedcontrole was, als ik mij goed herinner, 6 maanden na mijn laatste bestraling. Samen met een mammo en echo... de andere keren is het gewoon manueel borstonderzoek...
Al kan ik mij wel voorstellen dat je er met een angstig gevoel naartoe leeft...

Gepost door: Talleke | 30-07-07

en diene portacat... die was er al uit vóór ik aan de bestralingen begon... dat ding ergerde mij mateloos. Bovendien kon er géén bloed getapt worden, het was reeds verstopt van in den beginne... amper één keer konden ze via die weg bloed afnemen. De chemo ging vlotjes... Vandaar ook mijn aandringen om het kreng te verwijderen en omdat ik een echte "pain in the ass" kan zijn, stemde de oncologe uiteindelijk toe ;-))))
En indien ik herval.... ewel, dan steken ze maar een nieuw ném

Gepost door: Talleke | 30-07-07

Ik kom je goede moed toewensen voor morgen,
mijn gedachten zullen bij je zijn.
Groetjes

Gepost door: katy | 31-07-07

Controle Kaarsjes branden al hoor,het allerbeste gewenst.

Gepost door: Maria | 01-08-07

today is 'the' day! Ik duim... Liefs en groetjes

Gepost door: lucretia | 01-08-07

Alles is ok Alles is ok, heb ik ondertussen vernomen. Maar om ons wat te treiteren vertelt ze dat hier lekker niet; zo kennen we ze.

Gepost door: Herman | 01-08-07

Dank u Herman!

Gepost door: Annelies | 01-08-07

Ja, dank je Herman.
Kristien, geniet ervan
Groetjes

Gepost door: katy | 01-08-07

Dank u lieve schatjes allemaal... ...ben idd wat laat, gevalleke van overmacht.

Gepost door: cancer chick | 01-08-07

De commentaren zijn gesloten.