30-05-07

Upsized again ! (30-05-07)

 

Het is ongelooflijk, fantastisch, buitengewoon, geweldig : ik ben terug helemaal compleet. Mijn buik is plat als een wasbord en aan mijn rechterzijde, waar maandag nog een groot litteken zat en verder niks, prijkt nu een flink uit de kluiten gewassen nieuwbakken borst.

Ik zit er voortdurend naar te kijken, in verwondering en verrukking over zoveel heerlijkheid die mij nu overvalt. Ik sta met open mond voor de spiegel en laat geen gelegenheid onbenut om schalks in elke weerspiegelende ruit te kijken. Waaw. Dit is kicken.

 

Maandagnamiddag zijn we met de hele familie naar het ziekenhuis gereden. Ik was nerveus en gespannen omdat we laat waren en we in onze haast nog verloren liepen in de gangen van het ziekenhuis. Op zich geen ramp : ik moest alleen nog een lavementje krijgen die avond om mijn darmen te spoelen, kwestie van na de operatie met die pijnlijke buik niet te snel te moeten ‘werken’ om jeweetwelwat naar buiten te krijgen.

Voor de rest was ik vol vertrouwen, ik wist dat ik in goede handen was.

Dinsdagmorgen om 6u30 werd ik gewekt, om 7u15 stipt reden ze me naar het operatiekwartier en om exact 8u hoorde ik hen nog zeggen ‘we gaan u nu in slaap doen’… en toen werd alles zwart.

Ik weet niet precies welk uur het was als ik wakker werd, het was allicht in de late namiddag want de operatie heeft in totaal 9 uur geduurd en is naar verluid vlot verlopen.

Ik heb weinig last gehad van de operatie en voelde me ’s anderendaags eigenlijk al vrij goed : weinig pijn en niet misselijk. Meestal voel je je na zo’n ingreep toch zo’n drie dagen ‘groggi’. Ik ben dus bij ‘de goei’ deze keer, ’t mag ook eens. Het meeste last heb ik gehad van mijn rug : was het door het lange liggen tijdens de operatie of door het krom lopen de eerste dagen, ik weet het niet, maar vrijdagavond begon er een flinke lumbago te knagen. Ik heb me nog enkele dagen rustig gehouden en maandag kon ik alweer naar huis, kiplekker.

 

Het eerste wat ik gedaan heb als ik thuis kwam was als een gek in mijn kast gaan graaien naar mijn bikini’s en badpakken, die ik vorig jaar vastberaden naar achteren gepropt had om er niet teveel mee geconfronteerd te worden, en ze één voor één aan te trekken voor de spiegel. Ik bleef maar extatische gilletjes uitbrengen tot groot plezier van Karlien. ‘Maar kijk nu toch, kijk nu toch Karlientje, ik ben gerepareerd!’. Ze moest lachen. ‘Ik ben zo fier op mijn mooie borst’ zei ik. ‘Ik ben ook fier op uw mooie borst mama’, zei ze.

Ja, ze is prachtig. Ze zit nog wat hoog en ze is nog wat gezwollen, maar zo hoort het nu. ’t Heeft allemaal wat tijd nodig om zich te ‘zetten’. Ik zie er nog niet echt een borst in, voor mij is het nog altijd mijn buik die verzet is. Dat heeft vooral te maken met het feit dat ik de sproetjes die maandag nog op mijn buik stonden nu op mijn borst zie staan, en ik de huid van mijn buik herkèn, gek is dat. Mijn harde schijf is blijkbaar toch nog niet helemaal geherprogrammeerd door deze fundamentele upgrade. Maar dat maakt me er niet minder blij om. ‘Mijn buikgevoel zit nu gewoon in m’n borsten’ zei een lotgenote al.

 

’t Is een bijzonder vak, reconstructieve heelkunde, ’t is tovenarij om vrouwen gelukkig te maken. Ik loop op wolkjes.

 

08:20 Gepost door Cancer Chick | Permalink | Commentaren (16) | Tags: diepflap, borstreconstructie |  Facebook |

Commentaren

Santé op je nieuwe borst. Ik ben heel blij voor jou. Ik verkeer wel niet in dezelfde situatie, maar ik kan me door je uitleg bijna helemaal in jou euforie verplaatsen. Je enthousiasme straalt bijna van het computerscherm af.
Het kan alleen nog maar beter en mooier worden.
Geniet met volle teugen zou ik zeggen.

veel liefs,

Ann

Gepost door: Ann D. | 30-05-07

Santé op je nieuwe borst. Ik ben heel blij voor jou. Ik verkeer wel niet in dezelfde situatie, maar ik kan me door je uitleg bijna helemaal in jou euforie verplaatsen. Je enthousiasme straalt bijna van het computerscherm af.
Het kan alleen nog maar beter en mooier worden.
Geniet met volle teugen zou ik zeggen.

veel liefs,

Ann

Gepost door: Ann D. | 30-05-07

Echt heel leuk om te horen Kristien!! Ik ben super blij voor je en je geeft me weeral moed om hetzelfde te doorstaan.
Petje af hoor!!

Gepost door: Mieke | 30-05-07

proficiat , geweldig he , wacht tot je een nieuwe bh ga kopen , ik sprong bijna uit het hokje om het aan iedereen te laten zien .Zot he wat het een vrouw kan doen he ,veel plezier ermee,maar voorzichtig blijven he,swanjeer ze goe . groetjes christel

Gepost door: christeltje | 30-05-07

Laten zien! Laten zien! Laten zien! ;-)

Gepost door: Annelies | 30-05-07

Wat een uitbundigheid; het moet de mooiste vrouwenborst ter wereld zijn. Verdorie, ik wil ook wel eens komen kijken. Maar ik zal flink zijn en geduldig wachten tot je hier op 't werk komt paraderen in monokini door alle kantoren, zoals je dat beloofd hebt.

Het enthousiasme straalt echt van het computerscherm af. Ik heb het gevoel dat ik Karlien ben die staat te kijken hoe jij enthousiast bikini's zit te passen. ‘Ik ben ook fier op uw mooie borst Kristien’, zeg ik ook. Wat wil zeggen: ‘Ik ben fier op Kristien’

Gepost door: Herman | 30-05-07

Je enthousiasme is fijn te lezen.
Houden zo, en geniet ervan.
Groetjes

Gepost door: Katy | 30-05-07

Proficiat! Ik ben blij dat de operatie zo goed verlopen is! Veel plezier nog met je borst! Een tip op het verschil in "tepel" te verbergen (bij mij is die er met 6 maand vertraging op gekomen): een plakker (voor wondjes) op de echte borst en je kan al bh's weer aan.
Geniet er van!

Lieve

Gepost door: Lieve | 30-05-07

Nieuw Spoedig herstel!kristien! zorg goed voor jezelf! slaap zacht!!!!

Gepost door: Maria | 31-05-07

Congratulations and jubilations, I want the world to know I'm happy as can be!

Gepost door: Elly | 31-05-07

Champagnedag Liefste Kristien,

ik denk niet dat er ooit één kind gelukkiger was met het geschenk dat hij van Sinterklaas kreeg. Wat een overweldigend gevoel straalt er uit je bericht. Laat dat optimisme nog lang nagalmen in al wat je schrijft. Kraak er maar een goede fles op, van harte Martine

Gepost door: martine | 01-06-07

delen je hebt je strijd met ons gedeeld, en nu deel je ook je blijdschap, awel, het werkt aanstekelijk! We zijn hier in Gent mee blij met je!

Gepost door: Freya Van den Bossche | 01-06-07

formidastisch! Wat een geluk! Ik ben mee blij voor je.
Dit doet me weer twijfelen of ik toch ook een reconstructie wil.
Geniet ervan!

Gepost door: annemie | 02-06-07

't Doet deugd om te vernemen dat het zo goed gaat met jou. Je lijkt wel herboren. Krijgen we nu suikerbonen op de 'geboorte' van de nieuwe Kristien?
Of mag ik in kunsthistorische termen spreken over een Renaissance?
Alleszins vele groeten van ondergetekende en co.
Koen

Gepost door: Koen De Vos | 04-06-07

Wedergeboorte! 't Doet deugd om te vernemen dat het zo goed gaat met jou. Je lijkt wel herboren. Krijgen we nu suikerbonen op de 'geboorte' van de nieuwe Kristien?
Of mag ik in kunsthistorische termen spreken over een Renaissance?
Alleszins vele groeten van ondergetekende en co.
Koen

Gepost door: Koen De Vos | 04-06-07

Renaissance Inderdaad, een wedergeboorte daar horen suikerbonen bij, want die lust ik graag.

Ik heb trouwens het schilderij dat je hebt laten maken al gevonden op het internet:
http://www.wga.hu/art/b/botticel/5allegor/30birth.jpg
Nog eens goed voelen of ze er wel echt terug zijn. Je haar is ondertussen ook al goed bijgegroeid zie ik.

Gepost door: Herman | 04-06-07

De commentaren zijn gesloten.