20-05-07

Nieuwe borst in aantocht (20-05-07)

Deze week is alweer een heel belangrijke mijlpaal in mijn kankergeschiedenis : dinsdag ga ik onder het mes voor mijn borstreconstructie, DIEP-flap, met lichaamseigen weefsel uit de buik. Ik kijk er met gemengde gevoelens tegenaan : ik ben blij dat het zover is, dat ik weer een horde kan nemen in mijn genezingsproces en terug ‘compleet’ zal zijn… en ik bereid me voor op een heel moeilijke tijd met veel pijn en ongemak.

Vorige week heb ik voor alle zekerheid mijn ‘goede’ borst nog eens laten doorlichten, kwestie van zeker te zijn dat daar alles goed zit. Bij de minste twijfel dat er ook in die borst wat verkeerd loopt, vliegt ze overmorgen mee de vuilbak in. Als alles goed is, hou ik ze nog even.

 

De echo en mammo zijn alvast goed verlopen : de radiologe zei al snel dat ze toch een heel ander beeld in die borst zag dan vorig jaar. Mijn borst is ‘tot rust gekomen’ : geen verdachte activiteit meer. Vorig jaar vertrouwde ze die linkerborst ook voor geen haar, dat herinnerde ze zich nog levendig, en er werden toen meerdere biopsies genomen om zeker te zijn dat alles ok was. Vandaag is de storm gaan liggen, vandaag is er terug vertrouwen in de overblijvende borst, allicht het gunstige gevolg van de menopauze en de anti-hormoontherapie. Leuk om te horen dat al die permanente ongemakken toch nog ergens goed voor zijn. ’t Is een zware tol die ik moet betalen, maar bij deze is bewezen dat het wat oplevert, dat de therapie op dat vlak althans zijn werk doet. Dank u dokter!

 

Ik tref nu de laatste voorbereidingen voor de operatie : een voorsprongetje proberen halen in het huishouden, belangrijke klussen afwerken, de paarden uitbesteden zodat ze hier thuis toch al één zorg minder hebben, weken van inactiviteit organiseren. Ik let even wat minder op mijn voeding : volgende week snijden ze het vet van mijn buik toch weg. Ik leg dus nog een flink kweekje aan, je weet maar nooit waar dat goed voor is nietwaar.

Een lotgenote vertelde me dat ik zes weken niet met de auto zal mogen rijden na de operatie, omdat ik in geen geval mijn buikspieren mag gebruiken. Toen Hugo dat hoorde proestte hij het uit : ‘Jij zes weken niet autorijden? Dat komt niet goed, dat lukt je nooit’. Ik vrees dat hij gelijk heeft. We zien wel…

Morgen is mijn laatste dag met één borst. Als alles goed gaat kan overmorgen mijn prothese in de vuilbak. (Kan ik er iemand plezier mee doen? ’t Is een C-cup, schoooooon modelleke met tepel, als nieuw!)

Morgennamiddag om 16u moet ik al binnen in het ziekenhuis. Het aftellen is begonnen.

 

Ik zal dus een dikke week verdwijnen uit cyberspace.

 

Wish me luck! Hoop jullie hier volgende week bij leven en welzijn terug te treffen…

 

09:57 Gepost door Cancer Chick | Permalink | Commentaren (21) | Tags: borstreconstructie, diepflap |  Facebook |

Commentaren

I wish you a lot of luck en een prachtige borst!

Gepost door: Elly | 20-05-07

Bonne chance!
Laat wat van je horen zodra je kan!
De duimen draaien hier!

Gepost door: rikkert | 20-05-07

Ik duim voor jou!!!!!

Mss wat onbetaamd maar ik wou dat ik "voor" en "na" kon zien ;-)))

Gepost door: Talleke | 20-05-07

Heel veel succes en een goed herstel! succes!Barbara

Gepost door: Barbara | 20-05-07

Hopelijk mag alles vlot verlopen en heb je niet al te veel last en pijn. Succes.
Mijn reconstructie is gedaan vanuit de rug en onmiddellijk na de mastectomie op 14 juni vorig jaar.
Maandag heb ik mijn eerste grote controle.
Groetjes ik zal aan je denken.

Gepost door: Katy | 20-05-07

De duimen zijn omhoog! Een vlot herstel en ik ben zeker: na minder dan 6 weken terug in de auto !!
Laat je ook maar goed verwennen

Martine

Gepost door: Martine | 20-05-07

Veel geluk en ik duim op een snel en vlot herstel.
Hopelijk een mooie zomer met leuke topjes in het vooruitzicht.
Toitoi en tot later op je blog.

Ann

Gepost door: Ann D. | 20-05-07

Diana van Efeze behoede je Een vrouw is meer dan een paar borsten; je bent niet meer of minder vrouw naargelang het aantal borsten waar je mee rondzeult. Maar ik geef toe: ik heb dit jaar aan den lijve ondervonden dat knip en plakwerk aan je geslachtskenmerken beduidend dieper in je vlees snijdt dan een operatie aan een arm of een been.

Zes weken stilzitten, jij? Je hebt er wel érg veel voor over! Je borst is ‘tot rust gekomen’ : nu de rest nog. Nee, niet waar. Uit je vorige blog sprak een diep geestelijk evenwicht.

Nee, bedankt voor het aanbod, ik voel me volmaakt gelukkig zonder. En om mee te spelen, nee, toch nog net iets liever echte.

Zoals mijn moeder zaliger dat vroeger deed, zal ik een kaars voor je branden. Een kaars gewijd aan de Diana van Efeze; die waakt over vrouwen met borstkanker.
http://www.allaboutarchaeology.org/dutch/de-oude-stad-efeze-faq.htm

Spoedig herstel!

Gepost door: Herman | 20-05-07

Veel geluk morgen en de komende weken!! Ik ben er zeker van dat je door deze volgende fase, er weer sterker gaat uitkomen!

Gepost door: Mieke | 21-05-07

Een nieuwe vrouw! Beste Kristien,

Ik hoop dat de operatie morgen optimaal verloopt en dat het herstel vlot verloopt.
Ik duim voor je.
Laat je maar eens goed verwennen door je huisgenoten.

Een dikke kus,
Chris uit Geel.

Gepost door: Chris | 21-05-07

!! 'Iemand een hart onder de riem steken' of 'Iemand een riem onder het hart steken'?
Beide versies van het spreekwoord zijn correct. Maar gezien de plaats van de operatie moet ik misschien zoeken naar minder pijnlijke beeldspraak om je het allerbeste toe te wensen?

Gepost door: Ria Van de Sande | 21-05-07

Ik wens je een voorspoedig herstel toe en hoedje af voor zulk een fijn karakter.

Gepost door: ceecee | 21-05-07

Chapeau !!!! Het gegeven dat je spontaan, bewust en opnieuw, dokters, verpleegsters, pijn en ongemak aankunt, kan alleen maar betekenen dat je al een héél eind de goede weg hebt afgelegd.
Ondertussen zijn we dinsdagavond en is de ingreep achter de rug.
Ben al benieuwd op welke geestige manier je volgende week hierover verslag gaat geven.
In ieder geval wens ik je bangelijke boobies.
Lieve groeten LindaGepost door: Klintje | 22-05-07

Chapeau !!!! Het gegeven dat je spontaan, bewust en opnieuw, dokters, verpleegsters, pijn en ongemak aankunt, kan alleen maar betekenen dat je al een héél eind de goede weg hebt afgelegd.
Ondertussen zijn we dinsdagavond en is de ingreep achter de rug.
Ben al benieuwd op welke geestige manier je volgende week hierover verslag gaat geven.
In ieder geval wens ik je bangelijke boobies.
Lieve groeten LindaGepost door: Klintje | 22-05-07

Moed Ik wens je toe dat je operatie even gunstig verloopt als de mijne. De eerste dag is lastig, vooral omdat je rechtop moet zitten, maar je bent dan nog half verdoofd, en van dan gaat het alsmaar beter. Ik wrong mij toch een beetje in een lighouding en kon slapen de eerste nacht. Het is een peuleschil in vergelijking met de chemo en de amputatie. Mocht je schrik hebben, hierbij een goede tip: ga de dag voor de operatie een lingeriewinkel bezoeken... Motivatie gegarandeerd. Ik reed een week na de operatie al duchtig met mijn auto rond. Normaal gezien moeten ze je buikspieren niet meer raken (dat was vroeger wel zo). VEEL GELUK!!!!

Gepost door: Lieve | 22-05-07

de cirkel is rond Dinsdag heb je weer een kaap van voor en na overschreden. Vorige keer wakker worden en een dief nam alles weg. Deze keer wakker worden en een goede fee tovert alles weer.Spijtig genoeg is het geen sprookje maar een weg van hard knokken. Heel veel sterkte voor jou en voor je man en kinderen. Er wordt op veel plaatsen aan jou gedacht. Martine

Gepost door: martine | 23-05-07

Klacht wegens stalking Denk ik: oef ik ben een week gerust. Zit ik rustig in een wachtzaal in het ziekenhuis voor een bloedcontrole. Wiens kop duikt daar ineens op naast mij?

De patient naast mij zat te lezen in 'Over leven'; het nummer over bloggers.

Gepost door: Herman | 24-05-07

RECONSTRUCTIE Ik wens het zelfde als ELLY!!!!!!!

Gepost door: Ma Elly | 24-05-07

kaarsje er branden hier al drie dagen achtereen non stop kaarsjes voor je. Dat Diana van Efeze waakt wist ik niet, bedankt Herman!
dikke dikke knuffel (voorlopig nog niet 'life', dat zou te veel zeer doen)

Gepost door: Freya Van den Bossche | 25-05-07

proficiat proficiat met de operatie , hopelijk gaat alles goed ,(normaal wel).En dan nu maar een ding meid !!!!! Geduld!!!!!Ik ben al 6 maanden verder dan jij ,ben juist terug van vakantie , lekker in 't blootje gelopen aan de cote d'azure hihihihi .Het zal moeilijk zijn geduld hebben , maar het is voor je best .Veel rusten ,en smeren maar .Mijne volgende stap maandag is den kers oep de toert . Maar alles is de moeite waard . succes

Gepost door: christeltje | 29-05-07

21-06-2007 Een moedige dame wens ik van harte een spoedig en volledig herstel.
Met een groot respect voor de durf om de moeilijke lijdensweg te kiezen... als opgang naar een herwonnen levensperspectief.
Jammer, dat vele vrouwen in hun vrouw-zijn zo worden beproefd.

Gepost door: herman v v | 21-06-07

De commentaren zijn gesloten.