12-03-07

Bloed is ok (12-03-07)

Mijn bloed is goed, alles in orde.

En ikke blij, blij , blij.

19:53 Gepost door Cancer Chick | Permalink | Commentaren (17) |  Facebook |

Commentaren

Gisteren kwam ik jou toevallig tegen in het magazine van de VLK. Ooit hebben we nog samen in de 4de Lat. gezeten. Het was van korte duur, schorten met grote knopen, zwammen op het plafond ja, ja en daarna voor mij een vriendelijk maar kordaat "uitwijzigingsbevel". Maar goed, toen ik begon te lezen op je blog, ben ik een ganse avond blijven hangen. Nee, ik heb geen (of moet ik zeggen nog niet) borstkanker. Mijn man is tussen "zeur-tijd deel 1" en "Terug boven water" overleden aan weke delen kanker. Hij was ook 43 j.
Alhoewel jullie kankers niet te vergelijken zijn (welke kanker is dat wel) herkende ik zoveel in jouw verwerkingsproces.
Het sporten! Ik ben zo dikwijls boos en vooral bang geweest wanneer hij weer maar eens zijn loopschoenen aantrok of op z'n mountainbike sprong. Uit pure miserie ben ik dan ook maar beginnen meesporten. Met het idee dat als er iets zou gebeuren ik hem direkt naar het ziekenhuis kon brengen. Ik denk dat ik meer hulp nodig had dan hij want mijn conditie was nog slechter dan de zijne.
Het gewicht! Mijn man was een sportief type en ook een beetje ijdel (mag ik nu wel zeggen, hij hoort het toch niet). Hij was een echte levensgenieter maar stond ook wel vaak op de weegschaal. Als z'n gewicht een beetje de hoogte in ging, had hij karakter genoeg om er iets aan te doen. Maar door de medicatie had hij zijn gewicht totaal niet meer onder controle. Vreselijk vond hij dat. Het ergste is dat je voor de buitenwereld pas ernstig ziek bent als je er bleek, kaal en uitgemergeld uitziet!
En dan je angst. Wat je schrijft is zo herkenbaar. Je gelooft het of niet maar wij vonden het wachten op resultaten erger dan het uiteindelijke verdict. Want eens er resultaten waren, kon er terug gehandeld worden.
Kristien, ik ben vandaag al een paar keer komen kijken of je al resultaten had en ben oprecht blij voor jou dat alles ok is. Ik wil je vooral heel veel moed en sterkte toewensen. Denk niet te veel vooruit en geniet van elk moment samen met je gezin en de dieren.
En over de champagne. Het 1ste jaar hebben wij dagelijks champagne gedronken omdat men ons gezegd had dat dat de gezondste drank was. Elke reden is goed om bubbels te drinken! Trouwens 't kan ook geen kwaad voor de lijn.
groetjes,
Patricia

Gepost door: Patricia Broeckhoven | 12-03-07

ho kristien

wat vervelend dat je je zo naar voelt,misschien lekker in het zonnetje met een luie stoel en een goed boek erbij.
lukka maakt het goed op haar nieuwe adres,ze voelt zich wel een beetje eenzaam

grt corine

Gepost door: corine grinwis | 12-03-07

En wij... En wijle ook, ook, ook!


Gepost door: Herman | 12-03-07

Oef oef oef joepie joepie joepie!!!

Gepost door: Elly | 13-03-07

Goed zo!!! En nu proberen te genieten hé, elke mooie dag is er eentje.
Hier een gedichtje dat ik heb gekregen van een vriendin aan het begin van mijn behandeling vorig jaar. Het staat bij mij op de kast en lees het regelmatig:

DE KLAPROOS

Rood is de klaproos,
de kleur van het hart
maar juist in haar hartje,
zit ook nog wat zwart.

Zo heb je in het leven
en in elk vertrekje, ook wel
eens een donker plekje,

Maar ik zeg je van harte:
let meer op het rode,
dan op het zwarte.

Gepost door: Ann D. | 13-03-07

Een diepe zucht van opluchting, fieuw...

En tegelijk een kleine krop in de keel bij het bericht van Patricia hierboven.

Gepost door: Annelies | 13-03-07

sporten Dag Kristien,

Het belangrijkste nu is dat je bloed ok is. Ik las in "leven" dat je een dagboek op het internet bijhoudt, ik ben lotgenote (en leeftijdsgenote)en dus kom ik even lezen hoe anderen met kanker omgaan. Tot eind oktober kreeg ik de laatste therapie (radiotherapie).
Ik ben steeds blijven wandelen en fietsen en van zodra het kon opnieuw beginnen dansen. En ik moet zeggen dat sporten energie geeft. Sinds januari ben ik opnieuw aan het werk (deeltijds) Maar ook nu blijf ik sporten. Als dat door omstandigheden enkele weken niet kan, dan voel ik het verschil. Dan ben ik veel vlugger moe. Dus ik kan het andere lotgenoten alleen maar aanraden.
groetjes Hilde

Gepost door: Hilde Schelkens | 13-03-07

Hoi! Ook jou stuk las ik vanmorgen in het magazine Leven. Ik vind het super knap hoe je hier mee omgaat!! Ik voel haast de opluchting in dat korte stukje over je uitslag... Ook al ken ik je niet... Ik wens je bij deze heel veel moed & het ga je goed!! Groetjes, Inge

Gepost door: Inge | 13-03-07

En jij niet alleen blij !!!! Tja, kwestie van een beetje spanning erin te brengen.
Kan me inbeelden dat je 43x blij bent, als je de moed hebt om alle behandelingen te "ondergaan", verwacht je eigenlijk niks anders dan dat je genezen bent achteraf.
Heb net maandag mijn laatste chemo gehad, 3 weekjes recup en dan nog 6 weken bestraling, het einde van mijn avontuur komt ook in zicht.

Gepost door: Linda | 13-03-07

Ik ben blij voor jouw, met de goede resultaten van je bloed. Groetjes

Gepost door: Katy | 13-03-07

Ik ben blij voor jouw, met de goede resultaten van je bloed. Groetjes

Gepost door: Katy | 13-03-07

Dag Kristien, Blij ben ik, echt waar, voor het goede resultaat...drink maar een glaasje 'bubbels' en probeer dat monster te verslaan...
Wil ook nog even reageren op je vorig postje: Santiago De Compostella zit al een hele tijd in mijn hoofd. Heb al gezegd dat ik een tocht wil maken... weet nog niet wanneer maar ik ben vast overtuigt dat ik het op een dag doe.Misschien moeten we iemand hebben zoals Katelijne van Heukelom die het voortouw neemt of nee... misschien moetik wel de kracht hebben om het zelf te doen... nog even afwachten en even laten broeien dat idee... Concreter is mijn plan om het binnenkort met de mobilhome te doen... We gaan via Bilbao, Santander, de Costa Verde zo richting Santiago. Ik wil ook de bergen in: de Picos de Europa en daar wil ik een lange tocht maken (heb al een wandeling uitgestippelt...) De laatste tijd houd dit me zo bezig dat ik maar moeilijk kan slapen... ik wil en zal dit doen... het is een beetje een persoonlijk gevecht; ook om dat monster van de angst te verdrijven...
Liefs en groetjes
Btw: ik ben 'afgewerkt' nu - liet gisteren de final touch doen (bilaterale tatoo...) - Heb tijdelijk cup D+++... hahahaha, 'k ben volgeplakt met een stapel gaasjes - moet er op blijven tot maandag. 'k Ben benieuwd naar 't resultaat.

Gepost door: lucretia | 13-03-07

Goed nieuws! Top!
Groetjes aan de hele Boterhoek,
Koen

Gepost door: Koen De Vos | 14-03-07

Proficiat Beste Katrien, dat moet een geweldig goed gevoel zijn. Ik hink een paar maanden achter, zesde chemo gehad. Ik las ook je interview in Leven van VLK en vond dat je er strijdvaardig en levenslustig uit zag. Ik merkte ook je beeldje op dat op het bureau stond en waar je vroeger over schreef.
Geef ons wat moed in bange dagen, lieve groeten, Martine

Gepost door: Martine Bogaert | 14-03-07

Tof, super, mega, fantastisch en ook nog eens geweldig!
De eerste(?) in een hele lange rij goede bloedanalyses. Dat is wat ik je toewens.
Geniet nog ff van het zonnetje en groetjes aan Yndra.

Gepost door: Evelyne | 14-03-07

Proficiat Beste Katrien, dat moet een geweldig goed gevoel zijn. Ik hink een paar maanden achter, zesde chemo gehad. Ik las ook je interview in Leven van VLK en vond dat je er strijdvaardig en levenslustig uit zag. Ik merkte ook je beeldje op dat op het bureau stond en waar je vroeger over schreef.
Geef ons wat moed in bange dagen, lieve groeten, Martine

Gepost door: Martine Bogaert | 14-03-07

YES!!!!!
en nu verder!
Kus Danielle

Gepost door: bruyninckx danielle | 17-03-07

De commentaren zijn gesloten.