27-02-07

Blote BV's (27-02-07)

Mij overkomt het de laatste tijd wel vaker dat al dat borstkankergedoe me geweldig de strot uitkomt. Ik kan er jammer genoeg niet aan ontsnappen. Het is met enig leedvermaak dat ik u kan meedelen dat u binnenkort ook hetzelfde lot beschoren bent. U weze gewaarschuwd : het zit er dik in dat u tegen einde april met een grandioze borstkanker-indigestie kampt. 'Kom op tegen Kanker' komt er aan, en het thema is, u raadde het al : borstkanker!

 

Uit de persbrochure 2007 :

(…)

De VRT en Kom op tegen Kanker willen ook in deze campagne hun doelpubliek langs alle mogelijke kanalen informeren, sensibiliseren en mobiliseren. En natuurlijk ook geld inzamelen voor de strijd tegen borstkanker.

Op dinsdag 27 februari zijn de radio- en tvspots van de preventiecampagne ‘Laat wat zien’ gestart. Het is de bedoeling dat heel Vlaanderen zoveel mogelijk vrouwen tussen 50 en 69 jaar aanspoort om deel te nemen aan het bevolkingsonderzoek. Uit recent onderzoek is gebleken dat vrouwen het belang van screening onderkennen. Ze moeten op dat punt niet overtuigd worden. Wat er ontbreekt, is een ruggesteuntje, een positieve motivatie. En daarom richt de preventiecampagne zich niet alleen op de doelgroep van de vrouwen, maar ook op artsen en op de omgeving van de vrouwen, hun broers, zussen, ouders, kinderen, vrienden, echtgenoten, minnaars…

(…)

Vijf bekende Vlaamse mannen dagen hun provincie uit. Wie een vrouw tussen 50 en 69 jaar kan overtuigen om een gratis screeningsmammografie te laten uitvoeren, surft naar www.laatwatzien.be om daar zijn of haar engagement kenbaar te maken. Op de website staan foto’s van de vijf naakte heren, voorlopig nog zedig bedekt met Kom op tegen Kanker-madeliefjes. Wil je de bloempjes weg, dan moet je kleur bekennen : dan vul je online het inschrijvingsformulier in dat bij jou past. Hoe meer mensen zich per provincie en voor 6 april registreren op www.laatwatzien.be, hoe meer bloempjes er verdwijnen en hoe meer er te zien is van de ‘uitdagende’ blote man in die provincie.

De bewoners van de winnende provincie worden beloond met een reuzegrote naaktaffiche van ‘hun’ man. Die zal uithangen aan een groot gebouw in de provinciehoofdstad. De bekendmaking van de winnende provincie gebeurt op 6 april live in de show van Kom op tegen Kanker op één.

Voor de lens van fotografe Lieve Blancquaert gingen Peter Van de Veire, Stan Van Samang, Tom Coninx, Bart Peeters en Marc Van Eeghem graag uit de kleren.

 

De VRT en de Vlaamse Liga tegen Kanker (VLK) slaan voor de 10de keer de handen in elkaar om samen te strijden tegen kanker.

De VRT en de VLK proberen via al hun kanalen de kijkers, luisteraars en bezoekers zo veel mogelijk te informeren, sensibiliseren, mobiliseren en geld in te zamelen om samen die strijd aan te gaan.

  • Op één loopt de preventiecampagne Laat wat zien waarbij we zo veel mogelijk vrouwen tussen de 50 en 69 jaar willen aansporen om een gratis mammografie te laten doen. In de populaire soap Thuis wordt – na de overwonnen borstkanker van Jenny (Janine Bischops) nu ook Rosa (Annick Segal) getroffen door een onrustwekkend knobbeltje in haar borst. Koppen brengt het portret van een vrouw met borstkanker. En de Pappenheimers spelen voor één keertje niet voor hun eigen geldbeugel, maar zij staan hun winst volledig af aan Kom op tegen Kanker. En op 6 april is Kom op tegen Kanker er live met een show die zo veel mogelijk geld moet opbrengen.
  •  
  • Op Ketnet zal Karrewiet uitgebreid verslag geven over Kom op tegen Kanker en borstkanker.
  • Canvas pakt uit met 3 spraakmakende reportages over borstkanker.
  • En Donna organiseert een heuse Kom op tegen kanker-veiling.
  • Radio 1 organiseert een info-avond rond borstkanker.
  • De 20 vierkante meter grote affiche ‘Laat naar je borsten kijken’ moet de vrouwen tussen de 50 en de 69 jaar ertoe bewegen om naar hun borsten te laten kijken.

Datum

Zender

 

Uur

Programma

Onderwerp

elke dag tot 6 april

studio brussel

 

06:00

De Grote Peter Van de Veire ochtendshow

Peter gaat na hoe Oost-Vlaanderen hem ontkleedt

dinsdag 27 februari

studio brussel

 

12:00

Brussel Midi

Marleen Temmerman praat met Dave Peters over borstkanker

ketnet

18:05

Karrewiet

Oma met borstkanker

één

18:10

De Rode Loper

Het maken van de Kom op tegen Kanker-spot

één

21:10

Koppen

Leven met borstkanker

donderdag 15 maart

één

 

18:10

De Rode Loper

De fotoshoot voor het Pink Ribbon Magazine

dinsdag 20 maart

radio 1

 

20:00

 

Livegespreksavond in het Zuiderpershuis te Antwerpen n.a.v. de lancering van het Pink Ribbon Magazine

woensdag 21 maart

radio 1

 

 

Voor de dag

Verslag gespreksavond

woensdag 28 maart

één

 

18:10

De Rode Loper

De inzamelacties van Donna's Ward Verrijcken

donna

 

 

 

Start veiling en verzoekplatenactie

vrijdag 30 maart

radio 2

 

10:00

De Zevende Hemel

Borstkanker

één

 

18:10

De Rode Loper

Over Thuis

één

 

20:10

Thuis

Borstkanker in Thuis

maandag 2 april

klara

 

ca. 10:30

Brede opklaringen

Troostende muziek: vrouwen met borstkanker aan het woord over de kracht van muziek tijdens hun strijd tegen de ziekte

dinsdag 3 april

één

20:10

Thuis

Rosa bij de gynaecoloog

klara

 

09:00

Brede opklaringen

Troostende muziek

woensdag 4 april

één

20:10

Thuis

Jenny onthult haar verleden

klara

 

ca. 10:30

Brede opklaringen

Troostende muziek

donderdag 5 april

klara

 

ca. 10:30

Brede opklaringen

Troostende muziek

vrijdag 6 april

donna

 

6:00-19:00

elk programma

Donna's veilingsmeesteressen
Verzoekplaten voor boezemvrienden en -vriendinnen

radio 2

 

 

Themadag

Screenings en de gevoelens erbij

klara

 

ca. 10:30

Brede opklaringen

Troostende muziek

één

20:10

Thuis

De resultaten van het onderzoek

één

 

20:40

Kom op tegen Kanker

Liveshow, met Peter Van de Veire, Thomas Vanderveken, Sofie Van Mol, Katja Retsin, Natlia, Paul D'Hoore, Axelle Red, Andrea Croonenberghs, Lieven Verstraeten, Tom Coninx, Bart Peeters, Wim Devilder, Belle Perez, Saartje Vandendriessche, Karl Vannieuwkerke, Frieda Van Wijck, Ilse Van Hoecke, ...

zondag 8 april

canvas

22:00

Over leven

Borstkanker: het verdict

 

één

19:55

Pappenheimers

Paasspecial t.v.v. Kom op tegen Kanker

maandag 9 april

ketnet

 

18:05

Karrewiet

Achter de schermen van Kom op tegen Kanker live-show

zondag 15 april

canvas

22:00

Over leven

Borstkanker: het einde?

zondag 22 april

canvas

22:00

Over leven

Borstkanker: waarom ik?

22:58 Gepost door Cancer Chick | Permalink | Commentaren (2) | Tags: kom op tegen kanker |  Facebook |

Commentaren

Het komt mijn strot ook uit! Nee, ik zie het niet goed zitten. Ik probeer het me voor te stellen. Ik kom maandag op het werk binnengewandeld en zeg: "Ha, dag Jeanneke, ik zou vandaag toch eens met jou over je borsten willen klappen." Ik denk dat er meteen klappen zouden vallen.

En wat bieden ze als beloning: nen blote vent. Dat begrijp ik niet. 't Gaat toch over borsten? Als ik een knappe blote vent wil zien, dan kijk ik 's morgens in de badkamer in de spiegel. Maar eigenlijk laten mannen me Siberisch koud. Voor wie wel lol vindt in lullen, het kan veel simpeler: tik eens 'blote venten' in op google.
Ik zal er eens een maat van mij over aanspreken, zo ne raren typ is dat. Naakte mannen, dat zal hem wél boeien. En als hij een vrouw aanspreekt over haar borsten; dan neemt het vrouwvolk grif aan dat het uit louter medische overwegingen is.

Gepost door: Herman | 03-03-07

jo coooooooooooool

Gepost door: ruben decruyenaere | 11-07-07

De commentaren zijn gesloten.