27-12-06

Canarische kerstsfeer (27-12-06)

Kerstmis onder de palmbomen… ’t is weer eens wat anders. Een beetje onwerkelijk, toch wel. Je ligt daar aan het zwembad te bakken in de zon terwijl op de achtergrond kerstliedjes door de luidspreker schallen. Er klopt iets niet in het plaatje. Ik neurie ‘Venite Adoremus’ mee terwijl ik me insmeer met zonnecrème. De kinderen duiken in het water op de tonen van ‘Oh Dennenboom’.  De jongens van de hotelanimatie lopen rond in zwembroek mét kerstmuts op. Op het snikhete vliegveld loopt de crew met rode-Rudolf- flikkerneus en rendierhoedje rond. (‘Ik-wil-een-ren-dier-hoed-je!’) Het past allemaal als een tang op een varken.

De hardnekkigheid waarmee we Kerstmis associeren met koude, sneeuw, warme wijn, mutsen en sjaals zit blijkbaar diep verankerd. Mijn kerstgevoel wil niet zo goed vlotten dit jaar, mijn hersenen zijn compleet in de war, alsof de kerstsoftware bulkt van de bugs dit jaar.

 

Maar plezierig was het wel! Mijn koters en ik hebben enkele dagen genoten van vakantie : lekker lang ontbijten in het waterige ochtendzonnetje, zwemmen, wandelen en kuieren, steentjes keilen op de zee, schaken met het reuzeschaakbord op het strand, veel te veel eten… En voor het slapengaan lekker ouderwets kaarten en lachen met de onbeholpen reacties van onze ingewanden op het veel te rijke en geraffineerde eten… Niks bijzonders en dus geweldig plezant.

 

Met kerstavond waren we terug om samen kerstmis te vieren. De kadokeuze van de kinderen was duidelijk met een kankerknipoog dit jaar. Van Karlien kreeg ik het laatste nieuwe nummer van ‘Haar en haar’, een glossy over kapsels, kapsels en kapsels : van ‘640 kapselideeën’ over ‘favoriete coupes’ tot ‘waanzinnige krullen en gewaagde kleuren’ als onderwerpen. ‘Dat zal je binnenkort wel kunnen gebruiken hé mama, dan kan je alvast beginnen watertanden’, was haar droge commentaar.

Van Lukas kreeg ik het boek :’Brein in balans, hersengymnastiek voor beide hersenhelften’. ‘Er zit ook een uitgebreide bijlage met oefeningen bij’, glunderde hij bemoedigend.

Als dat geen fantastische kinderen zijn… altijd even bekommerd om het welzijn van hun mama. In ieder geval : als dit een weerspiegeling is van de manier waarop zij met de ziekte omgaan, dan voel ik me gerustgesteld.

Zo is het goed.

 

Zalig kerstmis en gelukkig nieuwjaar!

 

 

16:47 Gepost door Cancer Chick | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Fijn dat je hebt kunnen genieten van je vakantie, wat zonne energie zal je goed gedaan hebben.

Gepost door: Katy | 27-12-06

Inderdaad; nog prettige feestdagen en een zonovergoten 2007 voor jou en je hele gezin!Kom zelf ook als een immer stralende Sol Invictus uit de strijd! Groeten uit het koude Belgenlandje!

Gepost door: Alwin | 27-12-06

Klinkt zalig maar inderdaad onwerkelijk. Je computertje zou voor minder bugs beginnen te vertonen...

Enne fantastische kinderen! Over die geschenkjes is nagedacht. Ik ben er zeker van dat die niet op ebay te vinden zullen zijn.
Ik ga ook eens achter dat boek aan!

Fijne feestdagen nog!

Gepost door: Elly | 28-12-06

Je krijgt van mij lekker niets! Karlien schenkt je een boekje over kapsels, omdat je nu geen haar hebt, maar ze gelooft dat dat binnenkort wel OK komt.
Lukas schenkt je een boekje over het brein, ... Dat hyperoptimisme, dat heeft Lukas vast van jou.

Prettige feestdagen!


PS: Ik schenk je helemaal niets, omdat je al alles hebt en ik geloof dat je nu al best OK bent.

Gepost door: Herman | 30-12-06

héérlijk, die geschenken van de kids!!!!

en ja hoor.... het groeit terug.... heel langzaam..... ik heb zelfs een ietsiepietsie minder grijs dan voor de chemo!!! ;-)))))
Maar ik kan al weer lekker door mijn haardoske woelen.... een staartje, das bijlange nog niet bij de mogelijkheden maar het gaat de goede richting uit!!!! En geef toe, douchen is zoooooooo simpel nu, ff met de handdoek over dat koppeke en je kapsel zit "goed" ahummmmm

ojaaaaaaaa..... een GEZOND 2007 hé!!!!

Gepost door: Talleke | 02-01-07

Super... vind ik de kadokeuze van je kinderen... echt wel goed bedacht en zo te horen kunnen ze het toch allemaal een plaatsje geven (het even-out-zijn van mama...). Ook fijn dat je er even uit was - moet wel een raar gevoel geven Kerst in badpak... en iedereen met aangepaste kerstattributen in een zwembroek e.d...
Wens jou een spoedig herstel toe... alle goeds... een houdt de goeie energie vast van je reisje! Dan wordt het vast een goed jaar!
Groetjes en liefs

Gepost door: lucretia | 04-01-07

hallo CC, ik kom jou even een fijne zaterdagavond wensen.
Wens je het allerbeste...

Gepost door: lucretia | 06-01-07

De commentaren zijn gesloten.