13-10-06

Ras le bol (13-10-06)

Ja, ik vind het zelf absoluut schandalig, niet gepermitteerd en ongehoord dat ik bijna drie weken na de laatste chemo nog een onheilstijding moet brengen.

Ik heb nog niet veel plezier beleefd aan het einde van de chemo. Ik voel me miserabel, slecht. De Taxus blijft me kwellen. Ik kan niet vooruit. Alles doet pijn. Mijn armen, mijn benen, mijn hals, alles staat keihard gezwollen van het vocht. Onderaan mijn benen hangen twee boterklonten die voeten moeten voorstellen. Ik word er gek van. Michelin-madammeke ten voeten uit. De plaspillen helpen niet. Dat is normaal, naar 't schijnt, want 'het is als dweilen met de kraan open'. Zolang mijn capillairen blijven openstaan door het vergif is er geen kruid tegen gewassen. Het zou vanzelf moeten overgaan. Maar wanneer, in godsnaam, wanneer??!!! Dit duurt nu al meer dan een week.

Ik kan niks meer. Ik kan amper nog stappen. En het wil maar niet beteren. Integendeel, het lijkt alsof het nog elke dag erger wordt. Ik kan er zelfs niet meer grappig over doen. Het is triestig. En pijnlijk. En afschuwelijk lelijk.

En ik heb er genoeg van.

J'en ai marre.

J'en ai assez.

J'en ai ras le bol.

GENOEG!

12:59 Gepost door Cancer Chick | Permalink | Commentaren (4) | Tags: chemotherapie, taxotere |  Facebook |

Commentaren

? GENOEG! lijkt mij zo onheilspellend. Op dit ogenblik is elke vorm van empathie gewoon science fiction, denk ik. Niemand van ons kan zich voorstellen wat jij doormaakt maar dat betekent ook dat niemand zich goed voelt in dit stadium van je behandeling. Het is balanceren tussen wanneer wel en wanneer niet (jou bellen) en tussen de blog klinkt oké en de blog klinkt niet oké (zoals nu). Ik hoop dat deze virtuele steun je toch deugd doet want dat was tenslotte de bedoeling van je blog toch. Ik ken niet zoveel Franse uitdrukkingen om je moed te wensen en de Engelse uitdrukking 'Break a leg' is ook al niet zo geweldig maar ze kan nog net, denk ik!
Tot binnenkort (in better circumstances)

Ria

Gepost door: ria van de sande | 13-10-06

Pisnijdig 'Ik kan niks meer.' Dat is gelogen: je kan nog vlammende blogs schrijven. Al de rest van je ellende geloof ik wel. Behalve dat Michelin-madammeke; is dat niet een beetje overdreven? Om me daarvan te overtuigen zal je wat naaktfoto's moeten publiceren.

Ah, ik weet nog iets wat je nog wél kan. Jij kan plassen. Ik niet. Ik zit hier al een week met een sonde; en ik hang er nog tot volgende vrijdag aan vast. En zo'n stom piszakje aan mijn been.
Nee, ik benijd je niet; ik zou echt niet met je willen ruilen. Maar als je je nog eens pisnijdig voelt met al je miserie: ga dan eens plassen; het is zalig als je dat nog zelf kan. Geniet ervan.

Gepost door: Herman | 13-10-06

=^..^= ik begrijp je volkomen en dan wast bij mij nog zooo erg niet... toch had ik ook momenten dat ik het genoeg vond.... letterlijk!!!!
Niet opgeven zulle!!!!!

Gepost door: Talleke | 14-10-06

Jee... kon ik je maar helpen... maar ik denk dat je d'er 'even' door moet. Hopelijk gaat dit toch snel beter. Ik blijf duimen voor jou!
Sterkte. Groetjes

Gepost door: Lucretia | 16-10-06

De commentaren zijn gesloten.