12-09-06

Dag tegen kanker (12-09-06)

Voilà, we zijn het ergste van de 5e chemo ook door. Het is opvallend, maar ik had deze keer beduidend minder last van bijverschijnselen dan vorige keer.

Daar kunnen een aantal redenen voor zijn :

- toeval;

- het feit dat ik nu regelmatig anti-oxydanten inneem om de bijverschijnselen te temperen;

- het feit dat ik nu dagelijks 1 km ga zwemmen.

Aangezien ik vorige keer gemerkt had dat zwemmen één van de weinige dingen was die verlichting bracht van de spierpijnen, heb ik mijn buurvrouw gevraagd of ik deze maand elke dag mocht komen zwemmen in haar prachtig buitenzwembad... en het mocht. Dank u lieve buurvrouw. Ik steek nu elke ochtend in badjas de straat over, compleet mèt badmuts en zwembrilletje, voor een verkwikkende duik. Baantjes trekken. Of beter : rondjes, in dit geval. Eén rondje (omtrek) in het 10 meter zwembad is ongeveer 25 meter. 20 naar rechts, 20 naar links en we zijn er. Elke dag, onder het toeziend oog van de poes des huizes, die de hele tijd naar me zit te staren als een koe op een nieuwe staldeur.

En echt, het hélpt. De moeilijkste dagen ging ik met pijn in het zwembad, en kwam zonder pijn eruit. Na een uurtje kwam de pijn wel terug, maar minder erg, naar mijn gevoel.

Toch vreemd hoe onvoorspelbaar die chemo's, of beter de reactie erop, telkens weer verloopt. Deze keer was peanuts in vergelijking met vorige keer. Begrijpe wie kan...

In ieder geval : even duimen dat het nog wat mooi weer blijft, zodat het water op temperatuur blijft en ik op deze manier straks ook mijn laatste (joepie!) chemo zonder kleerscheuren doorkom.

 

Voor de rest begint het moreel af en toe flink te kwakkelen en kost het al wat meer moeite om voor de zoveelste keer 'allez hup' te roepen tegen mezelf. Ik hoop dat dat betert met het einde van de chemokuur in zicht. Voor de naald van de weegschaal is 'the only way' nog steeds 'up' en dat helpt niet voor een beter humeur, zoals al wel duidelijk was. Een groot deel van de kleren die ik in de solden kocht om mezelf te verwennen krijg ik nu, amper een goede maand later, gewoon niet meer ààn! Niet dat ze spannen ofzo, nee, de broeken krijg ik zelfs niet meer rond mijn poep gehesen. Oh horror!

 

Voor wie het nog niet wist en er dus in geslaagd is om rond al de heisa heen te kijken : nu donderdag 14 september gaat in de Mechelse Nekker de 'Dag tegen Kanker' door, met bijzondere aandacht voor borstkanker. Ik fladder daar ook ergens rond - voor zover ik nog van 'fladderen' kan spreken, met mijn nieuwe postuur, misschien moet ik naast mijn kleerkast ook mijn woordgebruik gaan aanpassen - en ja, ik kom met de fiets, want alle kleine beetjes helpen...

 

Meer info op www.tegenkanker.net

 

 

Dag tegen Kanker, donderdag 14 september 2006

Affiche 'Laat naar je borsten kijken'
Op en rond de atletiekpiste van het Provinciaal Domein De Nekker in Mechelen van 10 uur tot 22 uur

Op de Dag tegen Kanker wil de Vlaamse Liga tegen Kanker het bevolkingsonderzoek naar borstkanker een nieuw elan geven. Tijdens een academische zitting maken we een stand van zaken op en lanceren we een actieprogramma om van de borstkankerscreening  een succes te maken.

Mensen met kanker kunnen praten met lotgenoten en ervaringen uitwisselen of een ondersteunende babbel hebben met een VLK-vrijwilliger. De Dag tegen Kanker is tegelijk een ontmoetingsdag voor iedereen die op de één of de andere manier met kanker te maken heeft, er meer wil over weten, er wat wil aan doen of gewoon solidair wil zijn met de kankerpatiënten.

Programma

Doorlopend: kinderopvangestaffeteloopinfostandssigneersessies
rookstopbegeleidingzonnepreventiede beweegmobielde mammobiel
sport en spelhapjes, drankjes en plantjestentoonstelling 'Kanker in beeld'
toneelvoorstelling 'Wintertulpen' ...

 SpiegeltentVLK-lotgenotententGroot PodiumWatersportgebouw
10u00 Doorlopend koffiehoekWelkomDoorlopend van 10u
  voor lotgenotencontactOpeningsrondetot 16u individuele
10u15 en info VLKConnie Neefs massage
11u00Academische zitting Workshop sjaaltjes knopen Deejay Gunther  
12u15Uitreiking subsidies zelfhulpgroepen Workshop make-up en verzorging   
12u30  Jef Van Gucht  
13u00Frieda Van Wijck op de sofa met Paula Semer Workshop sjaaltjes knopen  
14u00Infosessie borstkanker Workshop make-up en verzorging Deejay Gunther  
15u00Modeshow lingerie en badkledij Workshop sjaaltjes knopen Deejay Gunther Relaxatiesessie
16u00Infosessie kanker en voeding Workshop make-up en verzorging Deejay Gunther Relaxatiesessie
17u00Frieda Van Wijck op de sofa met Frieda Joris Workshop sjaaltjes knopen Deejay Gunther  
18u00Infosessie: kanker, wat nu? Workshop make-up en verzorging Kon. Harmonie Muizen Relaxatiesessie
19u00Frieda Van Wijck op de sofa met Gilda De Bal Workshop sjaaltjes knopen Deejay Gunther
19u30Delavega
20u00Frieda Van Wijck op de sofa met Ilse De Meulemeester Workshop make-up en verzorging
21u00KaarsenmomentKaarsenmomentKaarsenmoment
21u30


Hautekiet en de Leeuw

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

19:51 Gepost door Cancer Chick | Permalink | Commentaren (5) | Tags: kanker, chemotherapie |  Facebook |

Commentaren

? Dit blogje getuigt, naar goede gewoonte, weer van een erg genietbare schrijfstijl. Alleen op basis daarvan ga ik ervan uit dat het allemaal toch nog tamelijk oké is, ofwel is er hier sprake over heroïsche moed en doorzettingsvermogen. Heeft de 'kankerdag' (vreselijk woord by the way)jou gecontacteerd of ben je ook dermate geëngageerd dat je daar een statement wil maken?

Gepost door: Ria | 12-09-06

*** Fijn te horen dat het deze keer wat beter meegevallen is.
Ik ben morgen ook in Mechelen, misschien kom ik je wel tegen dan!

Groetjes en veel zwemplezier want dat helpt inderdaad

Gepost door: Elly | 13-09-06

BV Hey Kristien,
of moet ik media-chick zeggen?
Net het artikel in de Standaard gevonden.
What to say? Fantastisch.

Mooie foto.
Eerlijk is eerlijk, je ziet wel dat je een beetje verdikt bent, maar ik vermoed dat je daar behalve het fietsen en zwemmen (waar haal je in godsnaam de energie vandaan?) verder enkel je hoofd bij kan leggen... Maar ik begrijp dat je er gek van wordt, ben zelf ook zo.

Als het een troost en een beetje tegengewicht tegen die miserie biedt: ik kan maar beginnen me in te beelden wat je met een dergelijk artikel en jouw hele zijn teweeg brengt en welk een hoop en steun jij als zieke (chique) madam betekent!

Groetjes,
Annelies

Gepost door: Annelies Keirsmaekers | 13-09-06

flinke meid! Ja, dit getuigt toch wel van doorzettingsvermogen. Zwemmen na de chemo heb ik nooit gekund...Ik werd al misselijk van de geur van het zwembad alleen al...
Hoe vond je het in Mechelen? Had zo graag ook gekomen maar door m'n operatie gisteren lukte dat niet. In Gent zal ik er wel zijn (30 september)
Groetjes

Gepost door: Lucretia | 15-09-06

Ik begrijp er niets van Ik sloeg de krant heel behoedzaam open, want door je alarmerende berichten vreesde ik om geconfronteerd te worden met een dikke blubber die zo breed is als ze hoog is. Nou, nou, nou. Waar zit al dat extra gewicht? Ik denk dat je hond stiekem zijn poot mee op de weegschaal zet.

Goed, ik zwijg al, ik weet het, ik ben maar een man; mannen zijn blind, ze begrijpen niets van vrouwenzaken en maken alleen maar stomme opmerkingen. Pfeuh, 'k vind toch dat je mooi op de foto staat, nà.

Eén rondje (omtrek) in het 10 meter zwembad is ongeveer 25 meter.
't Ja dat kan ik me voorstellen. Een zwembad van 10m op 5m dat zie ik zo voor me. Als je 1,25 m van de rand blijft zwemmen, geeft dat 8,75 m + 3,75 m + 8,75 m +3,75 m = 25 m

Maar nee:
20 naar rechts, 20 naar links en we zijn er.
Hoe kan je nu met 20 slagen rechts en links een rondje zwemmen??? Je hebt blijkbaar de oplossing gevonden voor de kwadratuur van de cirkel. En dan ben je verwonderd dat die poes daar naar zit te staren. ‘k Zou dat toch ook wel eens willen zien.

Gepost door: Herman | 16-09-06

De commentaren zijn gesloten.