18-08-06

Vierde chemo - ok (18-08-06)

Maandag heb ik mijn vierde chemo gehad én dus mijn eerste Taxotere. Dat is, al bij al, vrij goed meegevallen, zoals ik al wel gehoord had van lotgenoten. Taxotere is ànders, en je bent er niet zo misselijk van, en dat is al goud waard.

De procedure met Taxotere is ook anders dan bij FEC. Je moet van daags tevoren een stevige lading cortisone nemen als pre-medicatie, dit allicht om de allergische reacties te beperken. Tijdens het binnenlopen van de chemo krijg je van die grappige grote ijshandschoenen aangemeten - ik leek wel een Teletubbie - wat zou helpen tegen het uitvallen van de nagels.

Ik was wel misselijk tijdens de chemo, maar dat heeft niks met de Taxotere an sich te maken, maar alles met de gevreesde ‘associatie’. Hoezeer ik ook probeer hier tegen te vechten, als ik voor chemo naar het ziekenhuis kom word ik al een beetje misselijk zodra ik de deur door ben. Toen de vrouw naast mij opnieuw FEC toegediend kreeg, was het helemaal om zeep :  zodra de verpleegkundige met haar ‘rode zakje’ kwam aanlopen anticipeerde mijn maag volop door luid te protesteren. Heel vreemd is dat toch. Ik blééf maar tegen mezelf zeggen dat het mosterdgas niet voor mij was deze keer en dat het spul dat ik kreeg geen of weinig misselijkheid zou veroorzaken, maar dat hielp gewoon niet. Ik vermoed dat, zodra mijn hersenen het rode zakje zien, ze al het signaal geven aan mijn maag : ’t is weer van datte, begin al maar te rebelleren. En die stomme maag doet dat nog ook, naar mij wil ze niet luisteren. Psychogeen of niet, de misselijkheid is even reëel!

De eerste dag na Taxotere was heel goed, nergens last van. Vanaf de tweede dag begonnen wel de nevenverschijnselen : spierpijn, gewrichtspijn, opgezwollen keel en tong, moeilijk slikken, een algemeen grieperig onwel-gevoel. Op zo’n moment, als je alle spieren in je lijf begint te voelen, besef je pas hoeveel een mens er wel in z’n lijf heeft, tot op de gekste plaatsen toe. Mijn nagelriemen beginnen ook gevoelig te worden nu. Dafalgannekes brengen wat verlichting.

Maar opnieuw : alles is beter dan mottig zijn.

Nog maar twee chemo’s te gaan!!!

 

Cancer Chick

10:05 Gepost door Cancer Chick | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Hello again... Cancer chick, blij te horen dat je 4de chemo er op zit en dat het al bij al nogal meegevallen is. Ja, die 'associatie-problemen' zullen jammer genoeg nog wel een tijdje duren. Nu nog, na ongeveer 3 maanden chemovrij, krijg ik het nog moeilijk als ik op oncologie moet zijn. Mijn neusvleugels vliegen wagewijd open en al die vieze geuren komen zo ergens in m'n hersencellen terecht. Hoe ik me er ook tegen verzet zelfs m'n smaakpapillen reageren nog op die 'horror'-plaats. Enfin,
nu nog 2 te gaan voor jou. Veel moed verder en tot als ik nog eens binnenwip op je blogje,
Lucrèce

Gepost door: lucrèce | 18-08-06

Zo maar Hoi, al zoekend naar Fec en Taxotere kwam ik op jouw website terecht. Suzan, mijn echtgenote, ziit momenteel in het zelfde traject waar jij in hebt gezeten. Hoewel iedere persoon natuurlijk anders reageert op de behandeling vindt ik het toch fijn om een persoonlijke belevenis te kunnen lezen i.p.v. alle medische zaken die je kunt vinden.

Bedankt hiervoor.
Sterkte en geluk in je verdere leven.

Gepost door: Wolter | 25-01-08

taxotere hi ik was gaan zoeken achter taxotere en kwam op je site . ik sta voor mijn tweede reeks van zes kuren . twee jaar ging het goed met pillen en nu komt het in volle lading terug en het enige da gaat helpen is taxotere . dat haar uitval dat gaat wel maar ik hoop dat ik niet zo ziek meer word . ik hoor het woord chemo nog maar en mijn maag blokkeerd al . ik hoop dat het je goed gaat en ik duim voor . veel sterkte

Gepost door: sandra | 12-03-09

De commentaren zijn gesloten.