28-07-06

Perverse effecten (28-07-06)

Vandaag een ander geneesmiddel tegen misselijkheid uitgetest. Normaal neem ik Novaban, maar dat legt mijn darmen helemaal lam, met als gevolg dat mijn buik langzaam maar zeker opblaast tot een dikke ballon. Na een week lijk ik wel 6 maanden zwanger. De cortisone, de Novaban... ik krijg van alle kanten onprettige 'opblaaseffecten'... poupée gonflable...? Ik kan er eigenlijk niet echt om lachen.

 

Enfin, het medicament met een hopelijk minder sterk pneumatisch effect is Litican. Ik las vanmorgen voor inname nog snel de bijsluiter, en dus ook de 'ongewenste nevenwerkingen'.

Mijn vroegere baas, franstalig, noemde dat steeds in een al te letterlijke vertaling uit het frans 'perverse effecten'. Ik heb hem er meermaals op gewezen dat hij in nederlandstalig professioneel gezelschap toch moest opletten met de mogelijk onbedoelde conotatie van deze overigens originele uitdrukking, maar zonder veel succes. De collega's en ikzelf hebben dan maar de uitdrukking overgenomen en ingeburgerd, we vonden het wel leuk klinken.

 

In ieder geval, de 'perverse' effecten van Litican zijn allicht deze benaming waardig. Het blijkt een bloemlezing van redelijk krankzinnige symptomen. Een impressie :

- scheve hals;

- kaakkramp;

- abnormale oogbewegingen;

- krampachtige achteroverstrekking van het hoofd;

- geritmeerd uitsteken van de tong;

- onvrijwillige bewegingen van het gezicht.

- ...

 

'k Zal maar thuis blijven dit weekend, zeker?

 

Cancer Chick

 

 

18:43 Gepost door Cancer Chick | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Voorzorgen... bijwerkingen... nog eentje ? .... Bijzondere voorzorgen: Indien U kanker aan de bortklier heeft gehad, overleg dan eerst met Uw behandelende geesheer alvorens LITICAN in te nemen. !!!!???? Moet je eerst kanker gehad hebben die nu over is of is het ook zo als je momenteel borstkanker hebt??? Dit vroeg ik mij ook af toen ik tot 2 maanden geleden dit medicament moest innemen tijdens de chemokuren... De Oncologe zei toen dat ik niet op deze bijwerkingen of voorzorgen diende te letten. Dat er nog niemand was die hiermee problemen kreeg. Wie begrijpt dit nu? Waarom zetten ze er dan zoiets op? We zullen er inderdaad maar niet 'op letten' zeker.
Liefs en sterkte

Gepost door: Lucrèce | 29-07-06

Nieuwe carrieremogelijkheden Mijn jongste zoon -hij is 18- dat is nogal ne speciale. Hij heeft een collectie gekke kledingstukken: een bolhoed, een felgroen fanfarevestje en een Neptunusdrietand en nog zo van die dingen. Hij is nogal gekend hier in de buurt. Tegenwoordig doet hij 5e middelbaar toneelschool. Daar zitten allemaal rare kwiebussen - mijn zoon springt nog altijd in het oog, maar hij wordt in dat milieu bewonderd voor zijn outfit. Overigens: hij doet het echt wel goed op de planken. En als ik jouw symptomen lees, dan vraag ik me af of hij geen overdosis Litican genomen heeft voor zijn laatste optreden.
Eigenlijk: een gek hoofddeksel heb je toch ook al. Je kan dus best wel een carriere in de podiumkunsten starten.
Reserveer voor mij alvast maar een ticketje.

Gepost door: Herman² | 29-07-06

De commentaren zijn gesloten.