26-07-06

Halfweg met de chemo hip-hoi (26-07-06)

Maandag derde chemo gehad en je hoort mij niet klagen : ik heb beduidend minder last dan vorige keer, dus dat is heel hoopgevend voor de volgende keren. Ik voel me niet bepaald lekker, maar ben lang niet zo misselijk als de tweede keer. ’t Is meer zo ’t gevoel van een zware indigestie… draaglijk dus.

 

Nog goed nieuws is dat ik halfweg ben! Drie gehad, nog drie te gaan : we kunnen beginnen aftellen.

 

En ’t houdt niet op vandaag : nog meer goed nieuws is dat ik met dokter B. gesproken heb en dat ik de volgende drie keren Taxotere krijg in plaats van FEC. Als ik de literatuur mag geloven ben je minder misselijk van Taxotere, daar zijn we blij mee! Maar wat belangrijker is, is dat er minder kans bestaat op lange termijn bijwerkingen zoals leukemie… Bovendien is het minder toxisch voor het hart en zoals gezegd wijzen een aantal studies op een gunstigere prognose voor vrouwen in mijn geval. Je zou het nog met plezier naar binnen gieten, als je dat allemaal hoort!

Maar ook hier zijn er weer wat addertjes onder het gras... je wimpers, wenkbrauwen en nagels gaan er bijvoorbeeld van uitvallen, maar ach, die groeien wel terug. Met een beetje geluk ontsnap ik daar zelfs aan. Er zijn ook wel vaker allergische reacties op Taxotere, dus moet ik extra cortisone nemen op voorhand. Dat valt tegen want ik begin al op te blazen van de beperkte dosis die ik nu krijg... Gisteren na de chemo werd ik wakker met zo'n pafferig gezichtje : iééék!

 

Voor de rest probeer ik nu zoveel mogelijk aan de waggel te blijven, dan vliegen deze slechte dagen voorbij.

 

Cancer Chick

15:22 Gepost door Cancer Chick | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

? Eindelijk een nieuw blogverslagje, en belangrijker: een deugddoend verslag want minder hinderlijke neveneffecten (er kan wat mij betreft opnieuw over ijsblokjes gepraat worden) Eveneens uniek is dat ik deze keer de eerste reactie schrijf (en niet de heerlijk schrijvende H.)
'Seize the day' is een niet bijster originele raad maar misschien zijn clichés dan toch hun naam waardig en werken ze altijd!?

Gepost door: Ria | 26-07-06

Prettige feestdagen! ’t Is meer zo ’t gevoel van een zware indigestie… teveel ijsjes als je 't mij vraagt. Dus eigenlijk voel je je nu in feeststemming. Als ik dan dat enthousiaste verhaal lees over de nieuwe recepten van dokter B. Het lijkt wel kerst- nieuwjaarsperiode daar bij jou. Dat pafferig gezichtje; was dat wel van die cortisonen? Teveel ijsjes als je 't mij vraagt. Aan de waggel te blijven, dat zal niet genoeg zijn: ga maar stevig joggen om alle calorieën er af te sporten.

In ieder geval wens ik je: zalig kerstfeest en vrolijk nieuwjaar!

Gepost door: Herman | 27-07-06

De commentaren zijn gesloten.